BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,28
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a olay "namus" çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendi. CHP Kurultayı'nda en çok alkış alan Kılıçdaroğlu'nun bu konuşması oldu.

Abone ol

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sert çıkışı dikkatleri çekti. Erdoğan'a "diktatör bozuntusu" diyen Kılıçdaroğlu'nun "şeref ve namus" vurgusu CHP'lileri coştururken, salonda yer alan AK Partililer salonu terk ederek tepki gösterdi. 

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurultay konuşması:

Diktatör bozuntusu olan olan adam. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın bunun hesabını vereceksin. Ya tarafsızlığını korursun, saygı görürsün. Ya da sana her gün namus ve şeref kavramını hatırlatırım. Sen bu yemin niye ettin? Tarafsızlığını korumazsan bu lafları ağırlaştırarak devam ettireceğim. Bir de dindar geçiniyorsun. Ona göre sadece o dindar. İnançlı adamda namus ve şeref önemlidir. Sayın Davutoğlu beni eleştirebilir, ben de cevabını veririm.

"YÖNETİLEMEYEN BİR TÜRKİYE"

35. Kurultayımızın umuyorum üzerimize çöken atmosferi dağıtmış olur. Bu kurultayın bir bayram havasında geçmesini isterdik.  İsterdik ki hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı bir Türkiye'de yapalım, bu kurultayı yaptığımız günde hiçbir çocuk teröre kurban gitmesin, herkes rahat nefes alabilsin. Bizim görevimiz bu ülkeye özgürlüğü getirmektir, bizim görevimiz kardeşliği getirmektir, bizim görevimiz birinci sınıf demokrasiyi getirmektir.

Toplumda karamsar hava varsa, o yönetimden kaynaklanıyor. Birlik olursak emin olun Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız.

Yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var. Demokrasiden, özgürlükten söz ediyoruz ama oluşan bu atmosfer hepsini gölgeliyor. Bugün karamsar bir hava varsa toplumda yönetimden kaynaklanıyor. Bizim görevimiz bu havayı dağıtmak. İş, aş, ekmeği isteyenler , demokrasi ve özgürlüğü isteyenler bir olursa aydınlık günler gelir.

"TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR"

Vatandaşlar benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Biz CHP’liler olarak olarak, terör nereden gelirse, nasıl gelirse gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun karşıyız. Nokta. Terör bir insanlık suçudur, teröristler affedilmemelidir. Teröre karşı durmak insanlık görevidir. Kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla, bilimle yapılır.

En sağlıklı terörle mücadeleyi Bülent Ecevit yapmıştır. AK Parti görev geldiğinde terör olayları yoktu. Terör örgütü bugün büyüdü, palazlandı. Terör örgütüyle masaya oturdular.

Türkiye’nin doğusundaki fotoğraflara bakın; Suriye’deki, Lübnan’daki fotoğraflardan ne farkı var? Silah bırakmayan bir örgütle nasıl anlaşacaksın, nasıl barışı sağlayacaksın? Terör örgütü silahları depoladı. Eğitimini yaptılar. AKP sadece seyretti. Kimse bunlara dokunmayacak dedi. Mahkemeler kurdular, vergi daireleri kurdular sesleri çıkmadı.

78 milyon insanımın vicdanına sesleniyorum. Köyler, şehirler silah deposu haline gelirken iktidarda kim vardı? Bu işin sorumlusu bu ülkeyi yönetenler. Neyin bedelini ödüyor Türkiye?

Hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz. Kimlik siyaseti yapmadık. Kürt kimliğinle gurur duyabilirsin, hiç kimse seni sorgulayamacak. Seninle birlikte bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. 

Darbe döneminde çıkarılan yasalar topluma dar geliyor. Darbe hukuku ortadan kaldırılmalı, Türkiye’ye özgürlükçü bir demokrasi gelmeli.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın bir televizyon programında yaptığı konuşmayı hatırlattı:

Güneydoğu'da bunlar adeta çözümsürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi silah stoklaması yaptılar diyor. BU süreç içinde güvenlik güçlerimiz herhangi bir çatışmaya girmeyin dediler ama daha sonra anladık ki bunlar bu süreçte bunu yaptılar. 

Doğu, Güneydoğu silah deposu haline getirilirken kim iktidardaydı? Ölenlerin tamamının suçu AKP'dir. 

Mustafa Kemal ve arkadaşları bu ülkeyi acı ve gözyaşıyla kurdular. Biz de o iradenin sonuna kadar arkasında olacağız. 

DAVUTOĞLU'NA YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanına çağrıda bulunuyorum. Özgürlükçü demokrasi istiyorsanız, darbe hukukunu tümüyle değiştirelim. Gelin darbeci ruhu değiştirelim. Onların niyeti darbe hukukunu tahkim etmek. Onların istediği başkanlık sistemi. Onlar patronlu başkanlık sistemi istiyorlar. Herkes bilsin buna asla izin vermeyeceğiz. Osmanlı diyorlar. Osmanlı’da da parlamenter sistem vardı. Niye reddediyorsun? Patronlu başkanlığa izin vermeyeceğiz. Bunu Mısır’daki sağır sultan da kaçak saraydaki zat da duysun.

Milletin vekilini millet seçsin. Bu mümkün mü? Mümkün. Biz niye yapmıyoruz?

"SEÇİM BARAJINI KALDIRALIM"

Gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Bu ülkenin aydınları düşüncelerini açıkladılar diye mahkeme çıkarılıyor. İçeriğine katılmayabilirsin, desteklemeyebilirsin. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilmelidir.

Devletin ekmeğini yiyip, aile boyu devletin imkanını kullanıp devleti soyarken acaba neyi düşünüyorlardı. Oturduğun yer devleti soyma makamı değildir. Bu kara leke senin anlındadır ve hiç silinmeyecektir. Bu düzeni biz mübarek ellerimizle değiştireceğiz. Kuruşun hesabını vermiyorlar. Nereden buldun bu serveti, bunun hesabını sormak durumundayız.

Yurtdışı seçim çevresi getirilmelidir. Biz bunu savunuyoruz.

"İLK DÖRT MADDE KIRMIZI ÇİZGİMİZ"

Anayasanın ilk maddesi... Bu maddeler Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş maddeleridir. Bizim kırmızı çizgimizdir. Kalkmışsın ‘Ben değiştireceğim’ diyorsun, değiştiremezsin.

Türkiye en derin krizlerinden birini yaşıyor. Yeni bir sayfa açmamız, yeni bir hamle yapmalıyız.

Bunların dostlarını arkadan hançerlemek gibi bir geleneği var.

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ödül ile birlikte 250 bin dolar verildi. 250 bin doları hangi hayır kurumuna bağışladın? Açıkla bunu ama açıklayabilir mi?

Avrupa Birliği’yle ilgili yasalara itiraz etmedik, destek verdik.

Arap bölgesinde bir kabile bile Türkiye’ye kafa tutabiliyor. Bu benim ağırıma gidiyor.

70 ilden militan Suriye ve Irak’a gitti. IŞİD, 70 ilden nasıl taban buldu? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Diyanet İşleri Başkanlığı, IŞİD’in yaptığının müslümanlıkla ilgili olmadığını neden anlatmıyor? Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, dünyada sulh’ lafı sizin neyinize yetmiyor?

CHP bu konuda ne diyor diye düşünüyorsan, bana yaz kardeşim.

"BU ÜLKEYE ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİZ"

Bedeli ne olursa olsun, bu ülkeyi özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Bizi gözaltına alabilir, tutuklayabilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeye demokrasiyi ölümüne getireceğiz.

Sayın Davutoğlu, darbe hukukunun arkasına saklanma, darbe hukukunun arkasına saklanan darbe zihniyetini kafasından atmayan adamdır. Açık ve net; bütün darbelere karşıyız.

‘CHP dine karşı’ diyenler dine inanmıyorlar. Müslüman değiller. Biz siyasetimizi Allah için yaparız, siyaset için yapmayız. Biz inançları siyasete alet etmeyiz.