BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a kritik soru

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısından partililere seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamaları ise 'kıvırmak' olarak nitelendirerek sert açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü gündeminden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milliyetçilik' ile ilgili söylediği sözler ve bunların açıklamaları vardı.

Kılıçdaroğlu ayrıca BDP'li vekillerin Sinop ve Samsun protesto edilmelerine de değinerek AK Parti'den de BDP gibi CHP'li Belediye Başkanı'ndan özür dilemesini istedi.

Kılıçdaroğlu "CHP'den iki kere özür dilemeni bekliyorum. Bir Sinop olayları iddiası biri de CHP'li belediyeler PKK'ya para aktarıyor iddiaları için. Özür dilemek şerefli insanların işidir. Bakın BDP'li belediye başkanı çıktı bizim CHP'li başkanımızdan özür diledi." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;


Erdoğan geçtiğimiz günlerde Mardin'de yaptığı bir konuşmada, "Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'" demişti

BAŞBAKAN AMAN FAZLA KIVIRMA

Bugün Başbakan Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasının büyük bir bölümünü milliyetçiliğe ayırdı. Çünkü öyle bir laf etti ki nasıl kıvıracağını şaşırdı. Aman fazla kıvırma belinden hasar olursa kabahatlisi ben değilim.

BUNU ASLA BİR CHP'Lİ YAPMAZ

İnsan insan olduğu için hakları vardır. Biz insana değer veririz, onun değerlerine de değer veririz. İnsan budur. İnsanı ötekileştirmek hiçbir CHP'linin yapacağı bir şey değildir. İnsan ailesi ile, kardeşi ile, köyü ile, milleti ile gurur duyar.

Bir insan renginden ailesinde, milliyetinde utanmaz. Hiç kimsenin milliyeti ya da ırkını aşağılamayacak ifade kullanılmaması çok önemli. Kimlikler siyaset konusu olmaz. Saygı duymalıyız.

ERDOĞAN'IN DEVİRDİĞİ ÇAMLARI DÜZELTİYORLAR

AK Parti'nin bir özelliği var. Erdoğan'ın devirdiği çamları düzeltme görevi. Önce o bir şey söyler sonra bir sözcü kalkar "aslında bunu demek istememişti şunu şunu demek istemişti" diye açıklama yapar. Bu artık alay konusu olmaya başladı. Erdoğan'ın milliyetçilikle ilgili söylediği sözler için kimse kalkıp düzeltme gereği bile duymadı.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a gönderme yaptığı o fıkra;

Adamın birisi müthiş yalancı. Toplumda artık sevilmemeye başlamış. Sonra bu adam gitmiş başka bir adama demiş ki "Ya ben arada bir konuşuyorum ama dozu kaçıyorum. Sen yanımda ol benim söyleidklerimi düzelt" demiş. Bir köy kahvesinde başlamış konuşmuşmaya. "Bir ok attım kebab oldu." demiş. Düzeltmen hemen açıklama yapmış , "ava çıktık, ok attı, ok kuşa girdi, beraber düşerlerken kayaya çarptı kıvılcım çıktı. Kuş da kebap oldu" demiş.

Yalancı yine başlamış konuşmaya bu kez kendisine alamamış. "Bir ok attım helva oldu" demiş. Yanındaki adam da "At dedim ama bu kadar da desteksiz atma ya" demiş.

RİZE'DE KIVIRMADAN SÖYLE

Geçmiş olsun Erdoğan sen bu halkın önüne çıkıp özür dileyeceksin. Etnik kimlik üzerinden siyasete hayır. Ama sen "Her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum diyorsan" orada dur. Bunun milliyetçilik anlayışı bu diyeceksiniz. Ama bugün geri adım atıyor.

Git Rize'de de söyle dedim , söylerim dedi. Sen Rize'de kıvırmadan bu lafı diyeceksin kim sana ne söylüyecek bilemem. Bir şeyi unutmayalım ya göründüğümüz gibi olacağız ya da olduğumuz gibi görüneceğiz.

Sayın Koç buna konjektür milliyetçisi demişti. Bi laf ettin artık geri almak imkansız adam gibi özür dileyeceksin. Türkiye Cumhuriyeti topraklarını NATO toprağı olarak tanımlamıştı. Sen nasıl bu toprakları NATO toprağı olarak ifade edersin.

YALANCIDAN BAŞBAKAN OLMAZ

BDP heyeti Sinop'a gitti. Orada olaylar çıktı. Grup toplantısına gelince ilk iş CHP'li belediye başkanını eleştirdi. Daha önce söyledim yalan söyleyen adamdan başbakan olmaz. Sen başbakansın. Vali emrinde. Açar sorarsın. İçişleri Bakanı emrinde. Onları hiç aramıyorsun sormuyorsun. Bizim belediye başkanımız Sinop'ta değil bizim belediye başkanımızı suçluyorsun. Bizim Sinop Belediye Başkanı CHP'den seçildi ama bütün Sinoplulara hizmet veriyor.

ERDOĞAN BİZDE ÖZÜR DİLEMELİ

Bir suçlama daha yapmıştı. CHP'li belediyeler yaptıkları ihalelerde PKK'ya para aktarıyorlar. Çıkıp açıkla demiştim. Senin CHP'den iki kere özür dilemeni bekliyorum.

Bir Sinop olayları iddiası biri de CHP'li belediyeler PKK'ya para aktarıyor iddiaları için. Özür dilemek şerefli insanların işidir. Bakın BDP'li belediye başkanı çıktı bizim CHP'li başkanımızdan özür diledi.

ERDOĞAN'A KRİTİK SORU

Bugün grup toplantısında Erdoğan'ı dinledik dikkatle. BDP'li vekiller İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştüler. Dönüşte dediler ki "PKK'nın ve devletin elinde tutsaklar var." Çok önemli bir cümle. Başbakan'ın bunun ayırdına varmaması imkansız bir şey. PKK'nın elindekileri tutsakları biliyoruz. T.C hapishanelerinde tutsaklar var mı yok mu? Kim bunlar çık söyle. Milletin bilgi almaya ihtiyacı var. Öyle bir yetkisi de yoktur. İster 50 dere ister 150 dere. Ağzından çıkan sözlerden sen sorumlusun.

BURADA VATANA İHANET VAR MI YOK MU?

Erdoğan özelleştirme bedeli düşük olursa ben vatanıma ihanet ederim diyor. Soruyorum, Tekel'in içki bölümünü 2004 yılında 292 milyon dolara özelleştirdin. 2 yıl sonra 292 milyon dolara satın alan şirket bunun yüzde 90'ını 810 milyon dolara sattı. 810 milyon dolara alan da bunu 2011 yılında 3.3 milyar dolara sattılar. Burada vatana ihanet var mı yok mu?

Vatana ihanet sözü ona ait. SEKA, Değeri 51.2 milyon dolar. AK Parti döneminde kendi döneminde yandaşlarına 1.1 milyon dolara satıldı. Bu satışta vatana ihanet var mıdır yok mudur?

Telekom üç yıllık karına satıldı. Hala telekom sözleşmelere aykırı olarak gayrimenkulleri satıyor. Türkiye'nin en değerli şirketini özelleştirdin. Satın alanlardan birisi de Suudi Arabistan'da bir posta kutusunu adres göstermişti. Burada vatana ihanet var mıdır yok mudur.?

TÜRKİYE'NİN BİZE İHTİYACI VAR

Türkiye'nin iyi yönetilmediğini biz iyi biliyoruz. Kimse hayatından memnun değil.Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Türkiye'nin bir halk partisine ihtiyacı var. Bu ihtiyacı sokağa çıktığınızda göreceksiniz.

ERDOĞAN TOPLANTIDA BİR SAAT KIVIRDI

Bizim insanımızın sağduyusu yüksek. Erdoğan'ın grup toplantısında kıvırmasının sebebi de bu. Kendi milletini aşağılan bir başbakan algısı çıkmıştır ortaya. Bunu halkın sağduyusuna teslim etmeliyiz. Asla etnik kimlikle ilgimiz yok. Yurdumuzu seviyoruz.