BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  DÜNYA

Bayan Obama'ya İran'dan komik sansür!

Argo filminin En İyi Film Oscar layık görülmesi İran'ı çok kızıdrdı. Ama tüm bu eleştirilerden yanı sıra en çok konuşulan konu Michelle Obama'ya yapılan sansür oldu

Abone ol

1979 İslam Devrimi sonrası yaşanan rehine krizini konu alan Hollywood yapımı Argo filminin En İyi Film Oscar’ına layık görülmesi İran’ı kızdırdı.

İran resmi medyası, ödülün sunumunu ABD First Lady’si Michelle Obama’nın yapmasından, yönetmenin törendeki teşekkür konuşmasına dek filmle ilgili hemen her şeyi eleştirdi.

OBAMA'YI SANSÜRLEDİLER

Ama bu eleştirilerin yanı sıra en çok diikat çeken olay ise İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın Oscar ödülünü alan filmi açıklayan Beyaz Saray’ın first lady’si Michelle Obama’ya uyguladığı sansür oldu.

19388757.jpg

DEKOLTESİNİ PHOTOSHOPLA KAPATTILAR

Bayan Obama’nın ince askılı, kolsuz elbisesini açık bulan ajans bir photoshop manevrasıyla First Lady’nin dekoltesini kapatıp askıları da kısa kola çeviriverdi.

Önceki gece yapılan Oscar Ödül Töreni’nde ödülü alan “Argo” adlı filmin anonsunu törene Beyaz Saray’dan video konferansla katılan Michelle Obama yapmıştı.

AŞIRI DİNCİ, FANATİK VE CAHİL...

İran’ın yanısıra Batı medyasında da Argo’ya eleştiriler yer aldı. İşte o eleştirilerden bazıları;

The Guardian’dan Saeed Kamali Dehghan: “Film İranlıları çirkin, aşırı dinci, fanatik ve cahil olarak sunuyor. Filmde Kanada büyükelçisinin hizmetçisinden başka “iyi” İranlı yok.”

The Slate’ten Kevin B. Lee: “Hollywood klişeleriyle bezeli, ‘Beyaz Amerikalıların başı dertte’ macerası. Filmde tüm İranlılar zombi sürüsü veya karanlık yüzlü şeytanlar gibi. Kahraman diye sunulan CIA ise müdahaleleriyle İran’da bugünkü sorunu yaratan taraf.”

Palestine Chronicle’dan Sarah Gillespie: “Film sahte bir Batı eleştirisi yapıyor. Sözde dürüst bir yaklaşımla izleyenleri, ‘üstünlük taslamayan üstün taraf’ haline getiriyor.”

İRAN'I ÇATLATAN FOTOĞRAF

İran konulu filme giden Oscar ödülünü, Barak Obama'nın eşi Michella Obama verince İran medyası çalkalandı. (DEVAMINI TIKLA)

michella-obama-argo.20130226111512.jpg