BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a kıraathane tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet Kıraahaneleri' kuracağız' açıklamasına sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet Kıraathaneleri kuracağız' açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Kıraathaneler işsizliğin itirafıdır. 'Ben ülkeyi yönetemiyorum'un itirafıdır. Cumhur İttifakına oy verecek vatandaşlara sesleniyorum: Sen kıraathaneden mi yanasın, fabrikadan mı yanasın?' dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Antalya'ya gelen Kılıçdaroğlu, Gazipaşa ilçesinde partililerce karşılandı. Daha sonra Alanya'ya geçen Kılıçdaroğlu, Kültür Merkezi'nde muhtarlar, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve turizmcilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da sandığa herkesin kendisini, çevresini, ailesini düşünerek gitmesini ve oy kullanmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, ülkede çocukların yüzde 90'ının niteliksiz okullara gittiğini ileri sürerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

ELİN OĞLU UZAYDAN ALTIN GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR
"Çocuklarımız bunu hak ediyor mu? Efendim şimdi kıraathaneler yapılacakmış. Niçin? İşsiz sayısı daha çok artacak. Nereye gidecek bu vatandaşlar, kıraathanelere gidecekler. Bu işsizliğin itirafıdır. 'Ben ülkeyi, ekonomiyi yönetemiyorum, binlerce, milyonlarca işsiz yaratacağım. Onların gideceği tek yer var, kıraathaneler. Fabrikalar yok, çalışan yok. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa nasıl ulaştıracağız. Cumhur ittifakına oy vermek isteyen vatandaşımın vicdanına seslenmek istiyorum. Sen oyunu kullanırken kıraathaneden yana mı fabrikadan yana mısın? Çalışandan yana mısın? Hayatımda böyle bir şey duymadım. 'Millet bahçeleri yapacağız'. Elin oğlu uzaydan altın getirmeyi düşünüyor. Yeşil alan mı bıraktın, millet bahçeleri için."