BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert namus çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok ağır sözlerle eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kıılçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rabia işareti üzerinden yalancılıkla suçlayıp, "Ramazan ayında soruyorum senin için namus ve şeref kavramı ne anlama geliyor." dedi.

Rabia işaretinin tek vatan tek millet içerdiğini söyleyen Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 3 Kasım 2013'te Erdoğan'ın "Rabia işareti zulme baskıya karşı işarettir" dediğini hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kıılçdaroğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Cumhurbaşkanı Rabia işaretiyle ilgili Kılıçdaroğlu'nun verdiği bu yanıt yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek:

RABİA YANITI

"Bir kişi var ki gerilimden besleniyor. Geçen hafta dedim ki, Arap dünyası kavga edebilir ama Türkiye taraf olmamalıdır. Mısır, BAE ve Suudi Arabistan, İhvan'ı terör örgütü olarak görüyorlar, o nedenle simgesini kullanma dedim. 7 Haziran, Erdoğan konuşuyor; "Şu işaretin içeriğinde ne var" diyor. Haklıysanız zaten hakaret etmenize gerek yok. Haksızsanız hakaret ederek acaba ben haklılığımız kanıtlayabilir miyim? Kanıtlayamazsınız kardeşim. Ben tek vatan, tek milletten değil, yalandan rahatsızım. Bunlar ne söylediklerini de unutuyorlar.

SEN NE BİÇİM ADAMSIN

3 Kasım 2013 Kızılcahamam AK Parti kampında Erdoğan, "Rabia işareti zulme baskıya karşı işarettir" diyor. Şimdi inkar ediyor. Sen ne biçim adamsın kardeşim. Kardeşim sordum da bunun neresi yerli, neresi milli diye sordum. Sen benim ne dediğimi biliyor musun, sen önce otur onu düşün.

BİLAL BEY'İ DE EN ÖNE KOYARSIN ELİNDE OKLA GİDERSİNİZ RAKKA'YA

"Bir dönem Gazze'ye gideceğim" dedi. "Alnından öperim" dedim. "Ben senin dudaklarında alnımı kirletmem" dedi. İyi git o zaman. "Rakka'ya giderim" dedi. Git. Bilal Bey'i de en öne koyarsın elinde bayrakla, okla gidersiniz Rakka'ya. Sen bu ülkede sözde Cumhurbaşkanısın gidersin. Hani Rakka'ya gidiyordun. Şimdi bundan şikayet ediyorlar. Sendin "Ben Rakka'ya gideceğim" diyen. "Tutmayın beni Rakka'ya gideceğim" tutan yok ki.

SENİN İÇİN NAMUS VE ŞEREF KAVRAMI NE ANLAMA GELİYOR?

İşine geldiği zaman bir konuşmamı alıyor ona cevap veriyor. Ama ben ısrarla bir soruyum ve onun cevabını bekliyorum. Ramazan ayında soruyorum bu mübarek ayda soruyorum Sayın Erdoğan senin için namus ve şeref kavramı ne anlama geliyor? Namus ve şeref kavramının bu topraklar için ne kadar değerli olduğunu biliyorum. 80 milyon adına soruyorum namus ve şeref kavramı senin için ne anlama geliyor?''

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Katar'a ambargo kararı sonrası AK Parti'yi İhvan'a destek vermekle suçlayan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında şunları söylemişti:

"Siz gitmişsiniz Müslüman dünyasının bir kesiminin terör örgütü olarak gördüğü İhvan'ın simgesini getirip, Adalet ve Kalkınma Partisinin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi, hani bunun millisi? Ne yerli ne milli. Bir terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz kendi simgeniz yaptınız. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerine birkaç gün sonra yanıt vermiş ve Rabia işaretinin ne anlama geldiğini böyle açıklamıştı:

ERDOĞAN NE YANIT VERMİŞTİ?

"Türkiye'de muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi (Rabia işareti) çok kıskanmış, herhalde çok da hoşuna gitmiş. 'Bir terör örgütünün işaretini kullanan' diyor. İçini söyle içini. Bu işaretin içeriğinde ne var. Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi, sen bu ülkede tek millet değil de, çok millet mi istiyorsun, ondan mı rahatsız oldun?"