BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  GÜNCEL

Uğur Kurt'un annesi beraat etti

OKMEYDANI’nda çıkan olaylar sırasında açılan ateşle vurularak öldürülen Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt, yargılandığı davada beraat etti.

Abone ol

OKMEYDANI Cemevi’nin bahçesinde Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında açılan ateşle vurularak öldürülen Uğur Kurt’un annesi Güllünaz Kurt, oğlunun öldürülmesine ilişkin davada, sanık polis memuru Sezgin K.’nin avukatı Tolga Yurdakul’a hakaret ettiği ve basit şekilde yaraladığı gerekçesi ile yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 24’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 1,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Güllünaz Kurt ile şikayetçi avukat Tolga Yurdakul katılmadı. Güllünaz Kurt’un avukatı Aslı Kazan, “Tanıklar mahkemenizde dinlenmiştir. Olayın müştekinin iddia ettiği gibi gerçekleşmediği ortaya çıkmıştır. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum” dedi.

“BİZZAT KARIŞTIĞINA DAİR YETERLİ DELİL YOK”

Davayı karara bağlayan hakim, sanık hakkında hakaret ve yaralama suçundan dava açıldığını belirterek, müşteki avukat Tolga Yurdakul’un kravatının kim tarafından çekildiğinin belli olmadığını belirtti.

Mahkemenin tuttuğu tutanakta kimin kime vurduğunun tespit edilemediği, kravat çekme ve müştekiye vurma fiillerine Güllünaz Kurt’un bizzat karıştığına dair cezalandırılmasına yetecek şüpheden uzak kesin delil elde edilemediğini ifade etti. Güllünaz Kurt’un her iki suçtan da ayrı ayrı beraatine karar verdi.