BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu 'Bizim görüşümüz belli' dedi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin, ''Eğer referandum yapılması isteniyorsa bu konuda, biz referandum yapılmasına da hazırız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldiği Eskişehir'de Kentpark'ta bulunan Kırım Çibörekçisi'nde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, merkez ilçe Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet ve diğer yetkililerle yemek yedi.

BİZİM GÖRÜŞÜMÜZ BELLİ

Kılıçdaroğlu, yemek sonrası bir gazetecinin, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine, ''Bizim görüşümüz belli. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Biz istemiyoruz. Demokrasilerde olması gereken de budur. Eğer referandum yapılması isteniyorsa bu konuda, biz referandum yapılmasına da hazırız. Halka soralım, halk milletvekili dokunulmazlığını istiyor mu, istemiyor mu? Halk karar versin, biz de ona uyalım'' diye konuştu.

BAŞKA BİRİNİ TERCİH ETMEZLER

Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un bir süre önce Eskişehir ziyaretinde, kentteki bütün belediyeleri partisinin kazanacağını iddia ettiğini hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

''Biz, inanmıyoruz bu görüşe. Eskişehir'e kim hizmet ediyor, Eskişehirli kimi seviyor, Eskişehir'i bir Türkiye markasının ötesinde bir dünya markası haline kim getirdi? Dışarıdan Eskişehir'e gelen her yurttaşımız hatta her yabancı, Batılı, uygar, çağdaş bir kente geldiğini görüyor. Bu kadar güzel bir kenti markalaştıran Büyükşehir Belediye Başkanımız varken, herhalde Eskişehirliler başka birisini tercih etmezler.''

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de Büyükşehir ile Tepebaşı belediye başkanlarının partisine mensup olduğunun anımsatılmasıyla sözlerine şöyle devam etti:

''İnşallah, hepsi olacak. Bizim de 15-0 gibi bir hedefimiz niye olmasın? Eğer halka hizmet etmeye söz verdiysek, bunun gereğini yapacağız. AKP'li belediyeler gelsinler Eskişehir'e, merkeze baksınlar. Kendi belediyelerini de böyle istiyorlarsa, Cumhuriyet Halk Partisi'nin de oraya geleceğini görsünler. Cumhuriyet Halk Partisi her tarafa gidecek, alacak ve Eskişehirliler'e hizmet götürecektir.''

Daha sonra Alpu Yolu'ndaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait heykel atölyesini gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, ardından Ankara'ya hareket etti.