BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.494,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan bomba açıklama: Oylar sandıkta değil YSK'da çalındı

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde 16 Nisan treferandum sonuçları vardı.

Abone ol

ANKARA'da partisinin il başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumunda önemli sonuç ele ettiklerini açıkladı.

Mühürsüz oy pusulası tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Sandığa gidip oy kullanın sandığın güvenliği bize ait ama bir dönüp baktık ki oylar sandıkta değil YSK'da çalınmış." dedi

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi;

Sandığa gidip oy kullanın sandığın güvenliği bize ait ama bir dönüp baktık ki oylar sandıkta değil YSK'da çalınmış. Doğudaki oy sayımı bittikten sonra kural değiştirdiler. Kanun mühürsüz oy pusulaları geçersizdir diyor ama bunlar geçerli yaptılar. Bu referandum süreci bize, çalışırsak alacağımızı gösterdi. Bütün baskılara ve imkansızlıklara rağmen çok önemli bir sonuç aldık.

"MÜHRÜN OLMADIĞI HİÇBİR BELGE GEÇERLİ DEĞİLDİR"

İl ve ilçe başkanları referandum sürecinde gittikleri yere tekrar gidecek, nezaket ziyaretleri yapacak. Mührün olmadığı hiçbir belge geçerli değildir. Yüzde 51 ile kazandı deniyor ama hiçbirinin yüzü gülmüyor. Çünkü kaybettiklerini çok iyi biliyorlar. Kazanan biziz her yerde gururla söyleyeceksiniz, bu ülkenin ve bu ülkenin demokrasisi. Bütün dünya biliyor."