BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül ilk kez risk aldı tavır koydu

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Abdullah Gül'ün Avrupa Konseyi’nin Türkiye’yi izlemeye ve denetime almasına karşı iktidardan yükselen seslere tepki göstermesini değerlendirdi.

Abone ol

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Abdullah Gül'ün  "Karara fevri tepkiler göstermek yerine özgürlükçü ve reformcu bir iklimi egemen kılın" çıkışını ele aldı.

Referandum sonrası AKPM'nin Türkiye'yi siyasi denetime alması tepki çekmişti. Hükümet çevrelerinden yükselen tepkilere en dikkat çeken eleştiri, uzun süredir konuşmayan Abdullah Gül'den geldi.

Avrupa Konseyi'nin AK Parti iktidarının ilk yıllarında destek verdiğini hatırlatan Gül'ün reform çağrısı yankı uyandırdı. İşte bu çıkışı ele alan Ahmet Hakan, Abdullah Gül için şu yorumda bulundu:

İLK KEZ CESARET GÖSTERDİ

"Hiç kimsenin “Önce biz kendimize bakalım” diyemediği ve Avrupa’ya göz kırpmanın vatana ihanet olarak algılandığı bir ortamda... Abdullah Gül’ün yaptığı bu açıklama, gerçekten önemli.

Abdullah Gül...

İlk kez cesaret gösterdi, ilk kez risk aldı, ilk kez tavır koydu, ilk kez bayrak açtı, ilk kez Erdoğan’la çelişmeyi göze aldı, ilk kez “Böyle olmaz” dedi, ilk kez çok açık konuştu.

Tam da benim “risk almaz, temkinlinin kralıdır, kafayı çıkarmaz, garanticidir, açık oynamaz” falan diye yazdığım gün yaptı bunu.

Yani perişan etti, mahvetti, kaldırıp attı, tekzip etti kendisiyle ilgili yazdığım analizi."