BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
HABER /  GÜNCEL

Büyükanne ödemeleri Sosyal Pttkart ile

“Büyükanne Projesi” kapsamında destek almaya hak kazanan büyükannenin herhangi bir PTT şubesine bir defa giderek Sosyal Pttkart alması yeterli.

Abone ol

Çalışıyorsak ve çocuklarımıza kendimiz bakamayacaksak onlarla en iyi ilgilenecek kişiler şüphesiz annelerimiz. Bunu göz önüne alarak, çalışan annelerin yüzünü güldüren bir projeye imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı pilot illerde büyükannelere maddi destek sağlama kararı aldı.

Annenin fiilen çalışıyor olması kaydıyla, 12 ay süreyle karşılıksız verilecek maddi destek ise PTT A.Ş. aracılığıyla ödeniyor.
İlk etapta Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Sakarya ve Tekirdağ’ı kapsayan proje kapsamında büyükanneler 425 TL alıyor.

“Büyükanne Projesi” kapsamında destek almaya hak kazanan büyükannenin herhangi bir PTT şubesine bir defa giderek Sosyal Pttkart alması yeterli… Büyükanne hiçbir ücret ödemeden sahip olduğu Sosyal Pttkart aracılığıyla parasını Pttmatik’lerden ve diğer Banka ATM’lerinden nakit çekebilir veya pos cihazı ile alışverişlerde kullanabilir.