BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a ittifak yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu çeşitli temaslarda bulunmak için Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya gitti.

Abone ol

CHP'nin BDP ile ittifak yapacağı yönündeki tartışmalara "CHP'nin düştüğü hale bakın" sözleriyle katılan Başbakan Tayyip Erdoğan'a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, "CHP ile ilgili kararı biz vereceğiz Sayın Başbakan değil" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğuna oturduğu Mayıs ayından bu yana ilk kez Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır'da bir basın toplantısı yapacak olan Kılıçdaroğlu daha sonra bir düğüne katılmak için Urfa'ya geçecek.

Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda bir gazetecinin “Başbakan Erdoğan'ın 'CHP'nin düştüğü durum belli, genel seçim için ittifak arayışındalar' şeklinde değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi:

“Sayın Başbakan'ın her dediğine inanacak mıyız? Ben o konuda açıklama yaptım. Herhalde CHP ile ilgili kararı biz vereceğiz, Sayın Başbakan verecek değil.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, "Önümüzde bir seçim var. Görüyorsunuz CHP'nin düştüğü durum ortada. Şimdilerde birleşme için şunlarla yapalım mı, yapmayalım mı görüşmelerini yapıyor. Bu bizim gücümüzden kaynaklanıyor" demişti.