BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.428,80
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçelivari hesap!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın halkın sorunlarını duymazlıktan geldiğini iddia etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Konya'da CHP'ye yönelik eleştirilerine Konya'dan cevap geçikmedi. AK Parti'nin vatandaşın sorunlarını umursamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın kendi iktidarı döneminde ailesi ve yakınlarının zenginleştiriğini iddia etti. CHP lideri, yalan makinesi polemiğinde ise Erdoğan'ın "yalan makinası" olduğunu kabul ettiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'nun iktidar için yaptığı hesapta emeklilere sitem etti:

 "9 milyon emekli var, eşleriyle 18 milyon, isteseler bir partiyi tek başına iktidara getirirler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçinin mazot ve gübreden, emeklinin 6 aylığın yetersizliğinden, pazarcı esnafının belediye başkanını uygulamalarından şikayetçi olduğunu savunarak, ''Başbakanın gündemiyle halkın gündemi çok farklı'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskipazar ilçesini ziyareti öncesinde kendisini karşılayan vatandaşlarla sohbet etti, ikram edilen tulumba tatlısından yedi. Çalıştığı firmadan alacağı olan bir vatandaşın sorunuyla ilgilen Kılıçdaroğlu, vatandaşa dava açabilmesi için hukuki destek sözü verdi.

ERDOĞAN'A YİNE YALAN MAKİNASI DEDİ

Gülderen Çetin adlı bir kadınla hatıra fotoğrafı çektiren Kılıçdaroğlu, Eksipazar merkezinde gezerek vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinledi, esnaf bir kadının ikram ettiği yöreye özgü miyane lokumundan yedi. Bir işyerinin çay ocağının önünde sandalyeye oturarak çay içen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Konya İl Kongresi'nde yaptığı ''Genel Başkan mıdır, yoksa falcı mıdır anlamadım. Dedim ya Cumhuriyet Halk Partisi değil, 'Cumhuriyet Hayal Partisi, hatta Cumhuriyet Fal Partisi'' şeklindeki açıklamasına yönelik değerlendirmesini sorması üzerine, ''Buna ne cevap verilir. 'Yürüyen yalan makinesi' dedim 'evet ben yalan makinesiyim' dedi. Ben daha ne cevap vereyim'' diye konuştu.

Vatandaşın gündeminin farklı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve ailesinin durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Çiftçinin mazot ve gübre fiyatlarından şikayet ettiğini, emeklinin ise maaşlarından dolayı sıkıntı çektiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, sorduğu sorulara Erdoğan'ın cevap veremediğini söyledi.

12 EYLÜL DAVASI

''12 Eylül davasında CHP'nin müdahil olduğunu, Süleyman Demirel'in müdahil olmamasının tartışılmasıyla ilgili görüşleriniz nedir?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Sayın Demirel 'ben halkın önünde hesaplaştım' dedi. Bizim partimiz kapatıldı, genel başkanımız tutuklandı, arşivlerimize el konuldu, SEKA'ya gönderildi. Mal varlıklarımıza el konuldu. AKP bakın müdahil olmuyor, niçin, yoktu öyle bir şey. AKP, 12 Eylül ürünü bir partidir, 12 Eylül'den besleniyor. Kenan Evren'in yaptıklarına bakın, Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıklarına bakın, birbirlerine benziyorlar. Orada da şiddet vardı, burada da var. Orada da baskın vardı, burada da var. Orada da gazeteciler tutukluydu, burada da tutuklu. Orada da üniversite hocaları hapisteydi, burada da. Orada da parlamento baskı altındaydı burada da. Orada da medya özgürlüğü tartışılırdı, şimdi de tartışılıyor. Recep Tayyip Erdoğan ile Kenan Evren arasındaki tek fark birisinin apoletleri vardı, birisinin apoletleri yok. Kafa aynı kafa... Yönetim tarzı aynı. Kenan Evren de eleştiriye tahammül edemezdi, Recep Tayyip Erdoğan da edemiyor.''