BIST 10.266
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,98
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Aygün'e ilk cevap!

Partisinin grup toplantısından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu günlerdir beklenen açıklamayı yaptı ve Hüseyin Aygün'e üstü kapalı bir cevap verdi.

Abone ol

Grubunun toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e sert bir yanıt verdi.

KURTULUŞ SAVAŞIN'DA ETNİK TEMİZLİK YAPILDI

Rum Yazar Dido Sotiruyu'nun Türkçeye 'Benden Selam Söyle Anadolu'ya olarak çevrilen romanını okuduktan sonra Twitter'a 'Kurtuluş Savaşının Anadolu'daki Rumlara etnik temizlik için yapıldığını düşündüğünü' yazan Aygün, CHP'deki ulusalcıları bir kez daha kızdırdı.

(DEVAMINI OKU)


30026.jpg

Gözler bugün CHP'nin grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nun yapacağı bu açıklamadaydı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin ziyareti sırasında Hüseyin Aygün'ün Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadından biri olan Sakine Cansız'ın evine taziyeye gitmesi ve Kurtuluş Savaşı'nda etnik temizlik oldu açıklamaları CHP'den çok büyük tepki almıştı.

Kılıçdaroğlu bu sürecin ardından Çin'den bir açıklama yaparak 'Türkiye'ye geldiğimde gereğini yapacağım' demişti. Kılıçdaroğlu bugün üstü kapalı olarak Hüseyin Aygün'e cevap verdi.

AYGÜN'E İLK CEVABI VERDİ

İşte o açıklama;

Düşman ilk İzmir'e geldiğinde ilk ateşi Hasan Tahsin attı. Polatlı'ya kadar geldiler. Meclis'i Kayseri'ye taşıyalım dediler. Dersimli Diyap Ağa kürsüye çıktı biz buraya ölmeye geldik kaçmaya değil. Batının Hasan Tahsin'i ne ise Doğu'nun Hasan Tahsini de Diyap Ağa'dır. Şahin Bey Gaziantep'te boşuna çıkmadı. Kuveyi Milliye mayası var bu partinin hamurunda. Biz düşmana saygı duyduk. M. Kemal İzmir'e girdiğinde yere serilen bayrağı yerden kaldırın talimatını verdi.

ASLA KABUL ETMİYORUZ

Kurtuluş Savaşı'nda etnik temizlik yapıldı iddiasını asla ama asla kabul etmiyoruz. O savaşı verdik topraklarımız işgal altındaydı. Mustafa Kemal o savaşı verdikten sonra savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir. Sosyal demokrat olarak savaşa karşıyız. Bu partide çalışacak arkadaşlarımın bu konuları iyi bilmesi gerekir. Bu topraklar için anneler gencecik çocuklarını savaşa gönderdi. Anneler sırtlarına top mermilerini alıp kilometrelerce yürüdüler.

kemal-kiliçdaroğlu-chp-grup-toplantisi.jpg