BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çanakkale zaferi için Diyanet'in yayınladığı hutbede Atatürk adının olmamasına üstü kapalı tepki gösterdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bunu kaldırırsanız, kendi tarihinize ihanet etmiş olursunuz. Bunu kaldıramazsınız" diyerek tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Birlik Başkanı Kazım Barışık, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkanı'nı ağırlanmaktan onur duyuyoruz dedi ve esnafın sorunlarını anlattı.

ATATÜRK'ÜN ADINI DUYMAK BENİ ONURLANDIRIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hutbelerde Atatürk'ün adının kaldırıldığı yönündeki iddialara üstü örtülü olarak değinen Kılıçdaroğlu, "Sayın Başkan, konuşmanızda 'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' dediniz. Biz önemli günlerde camilerde mevlit okuturuz. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ruhu için Fatiha okutulur. Bu bir kadirşinaslıktır. Bu tarihimize saygının bir gereğidir. Bunu kaldırırsanız, kendi tarihinize ihanet etmiş olursunuz. Bunu kaldıramazsınız. Şehitlerimizi, gazilerimizi düşünün ne mücadeleler verdiler. Ne çabalar harcadılar. Niçin yaptılar bunu. Çocukları huzurlu bir Türkiye'de yaşasın diye. Biz onların çocuklarıyız, Onlar mücadele verdi Kahramanmaraş'ta Gaziantep'te Adana'da Ege'de. Her yerde verdiler bu mücadeleyi. Neden Mustafa Kemal Atatürk'ün adı kaldırılmak isteniyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı'ndan Mustafa Kemal Atatürk'ün adını duymak beni onurlandırıyor, gururlandırıyor. Sizi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

4 MADDE KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Esnaf ve sanatları koruma ve kollamanın sosyal devletin görevi olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Anayasada değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen maddelerden birisi Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal devlet olduğunu öngören maddedir. Bu kadar önemlidir. Onun için biz 'Anayasa değişikliklerinde, ilk 4 madde bizim kırmızı çizgilerimizdir' diyoruz. Sosyal devleti korumak için bunu söylüyoruz. Kimse üzülmemeli bu ülkede, kimse kendini öteki görmemeli. Hepimiz barış içinde yaşamalıyız. Kimliğimiz ne olursa olsu, inancımız, siyasi görüşümüz ne olursa olsun bu ülkede barış içinde yaşamalıyız. Bunun koşullarını yaratacak olan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve 76 milyon yurttaşımızdır. Bu hedefe kilitleneceğiz ve bu hedefi gerçekleştirmek için çalışacağız."

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında esnaf ve sanatkarın, KOBİ'lerin ödediği vergi kadar sıfır faizli kredi kullandırma sözü verdi ve bu sayede hem esnafın hem de devletin kazanacağını vurguladı. Halk Bankası'nın esnafı destekleyen bir misyon üstlendiğini ancak Ak Parti iktidarında bunun ortadan kalktığını, kendi iktidarlarında Halk Bank'ın aslına dönerek esnafı desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.

İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ

Kılıçdaroğlu, daha sonra SASA Polyester Sanayi A.Ş.'ye geçti. Kılıçdaroğlu, burada rosto, pilav ve salatadan oluşan öğle yemeğini fabrika yöneticileri ve Petrol-İş'e bağlı işçilerle birlikte yedi. Kılıçdaroğlu, aynı masada oturduğu işçilerin bardaklarına da su doldurdu, onlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra Adana Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti.