BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan düğün salonuna baskın yapınca..

Erdoğan'ın, sürpriz yaparak düğünlerine konuk olduğu genç çift, kaçarak evlendikleri için kendilerine dargın olan anne ve babasıyla barışmak istiyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 Mart'taki Eskişehir programı kapsamında Sarıcakaya ilçesinde sürpriz yaparak düğünlerine konuk olduğu Durmuş Özbal (27) ile Halime Özbal (19) çifti, bu ziyaretin, kaçarak evlendikleri için dargın olan anne ve babasıyla barışmalarına vesile olacağına inanıyor.

Özel bir şirkette kaynakçı olarak çalışan damat Özbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce eşini ailesinden istemek için gittiklerini belirterek, eşinin ailesinin asgari ücretle geçindikleri ve evi olmadığı için evlenmelerini razı olmadığını kaydetti.

Bunun üzerine eşini kaçırmaya karar verdiğini ifade eden Özbal, şöyle konuştu:

''Bana güvendi ve 9 Şubat'ta kaçtık. Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki teyzemlerimin yanına gittik. Nikahımız da 14 Şubat'ta kıyıldı. Düğün tarihini de eşimin doğum günü olan 24 Mart'ı belirledik. Düğünümüzün olduğu gün evdeydik. Sayın Başbakanımızın da Mihalgazi ilçesinden buraya geldiğini duyduk. O sırada eşimle evin önüne çıktık. İki-üç dakika sonra Başbakanımız, otobüsün içinde göründü. Allah nasip etti, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ilçemizi ilk kez ziyaret ediyor ve düğünümüze konuk oluyor. O kadar büyük yüreği varmış ki, düğünümüzde durup 'hayırlı olsun' dedi. Çok mutlu olduk. Kendilerine 'düğün hoşafı' ikram etmek isterdim. Ancak telaştan aklıma hiçbir şey gelmedi. Torunlarıma bile anlatabileceğim bir hatıram oldu.''

-''Başbakan'dan, eşimin ailesiyle bizleri barıştırmasını istedim''-

Özbal, Erdoğan'ın kendisinden en az 3 çocuk istediğini hatırlatarak, ''Ben de 'yeni yuva kurdum. Durumum iyi olursa 3 değil 5 bile yaparım' dedim. Bazı kişiler bunu farklı yorumlamış. Aklımdan, Sayın Başbakanımıza asla bir saygısızlık yapmak geçmedi. Bir art niyet belirtmedim'' dedi.

Çevredekilerin ''Başbakan'dan keşke bir şey isteseydin'' dediğini anlatan Özbal, eşinin ailesinin düğüne gelmemesine çok üzüldüğünü bildirdi.

''Başbakan'dan, eşimin ailesiyle bizleri barıştırmasını istedim'' diyen Özbal, ''Sayın Başbakanımız da AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Kezban Hanım'a, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan'a talimat vermiş. Belediye Başkanımız Ali Kahya da barışmada ön ayak oldu. Onlara teşekkür ediyorum. Barış olsun istiyorum. Eşim çok üzülüyor'' diye konuştu.

Halime Özbal ise düğününe bir başbakanın geleceğinin hiç aklının ucundan geçmediğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ı görünceye kadar ''düğüne hiç gelmez'' diye düşündüğünü aktaran Özbal, ''Ancak otobüs durunca, elim ayağım titredi. Ailemin bana küstüğünü, buna çok üzüldüğümü dile getirince, Emine Hanım ailemizin gönlünü alınmamız gerektiğini söyledi. Emine Hanım, mutluluk dileyip bir bilezik hediye etti. O bileziği ömür boyu saklayacağım. Kendisine çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.