BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Ankara için flaş açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara patlamasıyla ilgili hükümete çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu; ''Terörün bitmesi için biz, üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Dün Ankara Kızılay meydanında yaşanan terör saldırısı ülke gündemine bomba gibi düştü. Türkiye yine büyük bir acı yaşadı. Yediden yetmişe herkes teröre lanet yağdırırken siyasetçilerden de birlik mesajı geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümete çağrıda bulunarak terörün bitmesi için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız mesajı verdi. Kılçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR

Basın toplantımızın ana konusu kuşkusuz ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Hepimizin milletimizin başımız sağolsun. Değerli basın mensupları önce bir konuda Türkiye'deki bütün sivil örgütlerinin üzerinde anlaşabileceği bir konu olmalıdır, terör bir insanlık suçudur.

'BİZ ÜSTÜMÜZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ'

Teröre karşı ortak dik ve onurlu duruşumuzu sergilemeliyiz. Bunu yaptığımızda bu ülkede birlikte huzurla yaşayabiliriz. Biz, üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Çünkü terör yaşlı, kadın, erkek, çocuk ayırmaz. Kandan beslenen bir görüş bu ayrımı yapmaz. Teröre karşı ortak tavır takınmalıyız.

YABANCI AJANLAR TÜRKİYE'DE AT KOŞTURUYOR

Çıkıp meydanlarda bizi tek başına iktidara getirin terörü bitireceğiz dediler. Terör bitti mi?  Aksine bütün yurda yayıldı. 14 yıldır ülkeyi yönetenler acaba ne yapıyorlardı. Bu soruyu her vatandaşın kendisine bu soruyu sırması lazım. Hayatı sorgulamak zorundayız. Ankara'da bu kaçıncı saldırı? Her saldırıdan sonra önlem alıyoruz ama her saldırıda daha fazla insanımız hayatını kaybediyor. Siz hükümtesiniz vatandaşın can ve mal güvenliğinden siz sorumlusunuz. Aylardır Ankara'ya emniyet müdürü atayamayan bir siyasal iktidar Türkiye'yi yönetebilir mi?

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN OLMADIĞI BİR BAŞKENT DÜŞÜNÜLEBİLİR Mİ?

Emniyet müdürünün olmadığı bir başkent düşünebilir misiniz? Size kim engel oldu çıkın milletin önüne açıkca söyleyin bunu. Öyle bir noktaya geldik ki bütün ülkelerişn gizli servis ajanları Türkiye'de at koşturuyor. Gidin Güneydoğu'ya her yerde bunları görürsünüğz. Avrupa'da Amerika'da olmayan neden Türkiye'de oluyor. Böyle bir yönetimk boşluğunu Türkiye kabul etmemelidir. Anayasamızın 112. maddesi siyasi sorumluluktan söz eder.

BUNUN SORUMLUSU İKTİDARDIR

Bu işlein sorumlusu bizim mahalledeki bakkal değil. Alışverişe giden vatandaş değil. Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Yönetemiyorsunuz imajı sizin yakanıza yağışıyor. Ankara'ya bir emniyet müdürü atayamazsanız aynı sorumluluğu siz üstlenmiş olursunuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti yönetim krizi ile savruluyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Cumhuriyeti kolay kurmadık.

EN ACI FERYAT ANNELERİN FERYADIDIR

En acı feryad annelerin feryadıdır. En dayanılmaz acı evlat acısıdır. Bu acıya katlanmak bizim hakkımız mıdır? Kim bize bu acıyı tattırıyor. Annelerimizin acısı ndünyayı kapsadı ama hala birileri duymazdan geliyor. Çözecekseniz bu sorunu size her türlü desteği verelim. Eğer siz devletin imkanlarını kişisel hırslarınız için kullanırsanız bu tür ortamlara zemin hazırlrsınız.

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA BİZ HAZIRIZ

Yapılan haksızlıkların faturası garibanların annelerine kesiliyor. Yurtta ve dünyada barış istemediğimiz sürece bu böyle sürmeye devam edecektir. Terör tek başına bir siyasal partinin sorunu olmanın ilerisine geçmiştir. Terör konusunda bütün partilerin ortak hareket etmesi gerekiyor. Burada sorun Meclis Başkanına düşüyor. Mademki biz Meclisimize kurucu meclis diyoruz. Bu sisteme geri dönmeliyiz. Biz birlikte hareket etmeye hazırız.