BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,53
ALTIN 2.382,78
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti'den gelen tepkilere cevap

Kılıçdaroğlu, AK Parti'den gelen sert tepkilere karşın Bakan Ramazanoğlu için söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti.

Abone ol

Gruptaki sözleri başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere AK Partililerin tepkisini çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geri adım atmadı. Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun Ensar Vakfı'nı savunmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu “Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor arkadaşlar...” ifadelerini kullanmıştı. 

AK PARTİ'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR!

Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri için "bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır" demişti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sert tepki göstermişlerdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da konu hakkında yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun sözleri için "Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

GERİ ADIM ATMADI: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti cephesinden gelen tepkilere karşın geri adım atmadı. Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

BAKAN, BAKANDIR

“Kullandığım cümle, Türk siyasi hayatına AKP’li bir bakan tarafından kazandırılan bir cümle. Cümle bana ait değil. Rıza Zarrab için söylenmiş. ‘Kimse sana birşey yapamaz, ben senin önüne yatarım’ denmiştir. Dolayısıyla bu cümle benim sıfırdan bulduğum bir cümle değil. İkincisi, bu cümleyi kadın erkek diye ayırmak da başlı başına bir gaf. Bir bakana kadın veya erkek diye bakmak da yanlıştır. Bakan bakandır. O koltuğa oturuyorsa, onun kimliği cinsiyeti önemli değildir. Bu eleştiriyi, bu cümleyi kullanan ben değilim, bu cümleyi kullanan onların kendi bakanları.

SONUNA KADAR HAKLIYIM

Kaldı ki bu eleştiride sonuna kadar haklıyım. Kullandığı ifadeyi biliyor mu acaba kendisi, ağzından çıkan ifadeyi biliyor mu? Çocuklara tecavüz edilecek, ‘bir sefer oldu diye olayın üzerine mi gidilir’ gibi bir cümle kullanıyor. Kendisi bu cümleyi kullanırken, sıkıldı utandı mı acaba? O cümleyi kullandı diye Davutoğlu bir laf söyledi mi acaba? Kendi bakanları birşey söyledi mi acaba? O çocuklara yazık günah değil mi? O çocukların annesi babası var. O çocuklar bizim geleceğimiz umudumuz. O vakıf yurt açma yetkisine sahip mi değil mi? Bakan önce bunun cevabını versin. Ben soruyorum bana cevap vermiyorlar. Ama burada koşa koşa cevap veriyorlar. Mağdur edebiyatı yaratmaya çalışıyorlar. Söylediğim cümlenin sonuna kadar arkasındayım. Kızacaksa bana değil, Rıza Zarrab’a kızsın. Siyasi tarihimize bu cümleyi kazandıran kişiye kızsın, bu cümleyi kazandıran onlar. Biz tekrar ettiğimiz için alınganlık gösteriyorlar."