BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan 19 Mayıs mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün 19 Mayıs bayramının yanı sıra Cumhuriyeti de emanet ettiği gençlerin, korku imparatorluğunu...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün 19 Mayıs bayramının yanı sıra Cumhuriyeti de emanet ettiği gençlerin, korku imparatorluğunun zindanına, copuna, gazına rağmen, gururla teslim aldıkları ve sahiplendikleri emanete kararlılıkla sahip çıktıklarını ifade etti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 94. yıldönümü ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. "Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, Ulusal Kurtuluş savaşımızı başlatmak için 94 yıl önce bağımsızlık ve demokrasi diye, diye Samsun’a çıktın. Kurucusu olduğun CHP de Aydın’da, ’Bağımsızlık ve Demokrasi benim karakterimdir’ diyecek, onbinler sizin gibi Türkiye’ye seslenecek, dosta düşmana, ’CHP var, Türkiye sahipsiz değil’ mesajını verecek" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla, Misak-ı Milli sınırlarına doğru dalga dalga yayılan ve işgal altındaki toprakları özgürleştiren Ulusal Kurtuluş savaşını başlattığını, zafere ulaştırdığını, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ’dur’ dediğini ifade etti. Bugün de CHP’nin, emperyalizme ve yerli işbirlikçileriyle, taşeronlarına karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, birliği, kardeşliği, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Atatürk’ün bayramın yanı sıra, Cumhuriyeti de emanet ettiği gençler, korku imparatorluğunun zindanına, copuna, gazına rağmen, gururla teslim aldıkları ve sahiplendikleri emanete kararlılıkla sahip çıkıyorlar. 23 Nisan’da, 29 Ekim’de olduğu gibi gençlerimiz bu 19 Mayıs’ta da, halkımızla kucaklaşarak hem bulundukları her yerde, hem de Ankara Tandoğan’da olacaklar ve yasaklanan 23 Nisanlara, 29 Ekimlere, 19 Mayıslara kararlılıkla sahip çıktıklarını gösterecekler. Bu duygu ve düşüncelerle 94 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlem, o onurlu yürüyüşte yer alan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de şükranla anıyor, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum" dedi.