BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğluna ve Karta dava

Düelloda aldığı Kılıç yarasını ortadan kaldırmak için harekete geçen Dengir Mir Mehmet Fırat, yargıya gidiyor..

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AKP eski genel başkan yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği düello sırasında ortaya atılan iddialara yargı kararları ile eyanıt vermesine karşın, basında hala kendisinin suçlu gibi görülüp, yorumlar yapılmasına karşı, yargı yoluyla aklanmaya çalışacak. Basın toplantısı yapan ve hayali ihracaat ile ilgili iddialara yargı kararlarını içeren belgeleri dağıtarak yanıt veren Fırat, hakkında iddialarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu ve Atilla Kart'a yönelik dava açacağını söyledi.

MİTİNGLE PROTESTO EDECEĞİM
Fırat, CHP Konya milletvekili Atilla Kart'ın basın toplantısı ile kendisine yönelik suçlamalarda bulunduğunu anımsatarak, "Benim tanımadığım bir gümrük müsteşarı ile akrabalık bağım olduğunu ileri sürerek,suçlamalarda bulunmuştu. Ben de akrabalığımızın belgelerini istedim. belgesi yokmuş. Bir mektup üzerine açıklama yapmış. düzeltmesini istedim. Süre istedi. Ama düzeltmedi. yaptığ ahlaki değil, haysiyet cellatlığıdır. Dava açacağım. Ayrıca Konya’ya giderek orada miting yaparak, akrabalarına kendisini şikayet ederek protesto edeceğim" dedi.

ARAZÖZ CHP
Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP uzun süredir sürdürdüğü arazöz taktiği uyguluyor. İtfahiye araçlarında sokakları sulama sistemi vardı. Sokakları sularken bazen çevredekilere de çamurlu su sıçrardı. CHP bunu farklı yapıyor. Su yerine pislik var. Tam gaz gidiyor. Çamur sıçratıyor. Kime ne değerse umursamıyor.Hukukun temel prensiplerine uymuyor. Suçluluğu ispat edilene kadar herkes masumdur. İddia sahibi iddiasını ispatla yükümlüdür. Hitler döneminde aynı yöntemler uygulanmıştır. CHP bu yöntemle siyaset yapmamalı.Bundan bir an önce vazgeçmeli. Bu yöntemle ancak ve ancak siyaset kurumunun seviyesi düşürülür. Şunun farkında değiller, bu 'kediye eğe yalatmaktır.' Kedi eğe yalarsa, bir süre sonra ağzından kan gelir ve ölür. Ama kendi ağzından kan geldiğini fark etmez. CHP'nin yaptığı da budur."

KILIÇDAROĞLU'NA 4 DAVA
Kılıçdaroğlu ile tartışması sırasında ileri sürülen 3 iddiaya yanıt verdiğini o sırada hayali ihraacat ile ilgili 4. bir iddia gündeme geldiğini de anlatan Fırat, "10 yıl öncenin iddiasıydı. Ya Kılıçdaroğlu gibi ilgisiz bir belgeyi kaldırıp, 'sonuçsuzdur' derdim ya da araştırıp, sonucunu bildirirdim. İşte araştırdım. Belgeleri yargı kararları ile ortay koyuyorum. Hala istifam düelloya bağlanıyor. 100'ün üzerinde belgeyi tüm basın mensuplarına gönderdim ama hala bunun üzerinden siyaset yürütülüyor. Siyasi tartışmaların mahkemelere taşınmasını doğru bulmadım bugüne kadar. Ama bu iddiaların halen bir yargısız infaz şeklinde benim üzerimden yürütülmesini önlemek için Kılıçdaroğlu hakkında tazminat davası açıyorum. Ayrıca bu konuda haksız yorumlarda bulunan basın mensuplarına da dava açacağım. Kart hakkında da hakaret ve tazminat davası, açıyorum. Kılıçdaroğlu’na tüm 4 iddiası hakkında da dava açıyorum."