BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Karayalçın kazık mı attı?

Gökçek doğalgaz tartışmalarına nokta koydu! Murat Karayalçın döneminde gazın pahalı satıldığını ileri sürdü ve şunları söyledi;

Abone ol

...ADVERTORİAL...

Özellikle bu yıl kış aylarının bir hayli sert geçtiği Kasım Aralık ve Ocak aylarında Hıfzısıhha tarafından yapılan ölçümler Başkent Ankara’nın havasının temiz olduğunu ve Ankara’da hava kirliliği yaşanmadığını ortaya koydu.

Kasım, Aralık ve Ocak aylarının hava kirliliği bakımından son 23 yıl en temiz dilimi olarak tescillendiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Kükürt dioksit oranının Kasım’da 18, Şubat’ta ise 20 miligram metreküpe düşmesi Ankara’nın havasının ne kadar temiz olduğunu ortaya koydu” dedi. 1994’ün Mart ayında 154 bin doğalgaz abonesi varken bu sayının 2009 yılında 1 milyon 150 bin’e çıktığını da hatırlatan Gökçek, doğalgazın yaygınlaşmasının hava kirliliğini önlemede büyük bir etken olduğunu ifade etti.

KARAYALÇIN – GÖKÇEK FARKI

Murat Karayalçın döneminde temin edilen 203 milyon dolar kredi ile 94 bin doğalgaz abonesi yapıldığını da sözlerine ekleyen Gökçek, “Abone başına maliyet 1730 dolarken bu rakam bizim dönemimizde öz kaynaklardan para sarf etmemize rağmen abone başına 509 dolara düştü. Aradaki uçurum bir hayli fazla ancak uçurumun nedenini Sayın Karayalçın bir türlü cevaplamadı” dedi.

KARAYALÇIN DÖNEMİNDE HALKA İNANILMAZ KAZIK

1989 – 1994 yıllara arasında doğalgaz yatırımları için 203 milyon dolar kredi alınmasına rağmen gazın en pahalı satıldığı yılların da bu döneme rastladığını ifade eden Melih Gökçek, “Karayalçın döneminde ayda 200 metreküp gaz tüketen bir aile ortalama yüzde 77 kar ile satılan doğalgaz dolayısıyla her ay 100 dolar fazla ödeme yapıyordu. Bu da yılda 1200 dolara tekabül ediyor. Bir yılda vatandaştan 1200 dolar havadan para kazanan Karayalçın yönetimi, bugün yüzde 8 karla doğalgaz satışı yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni tenkit ediyor. Bu durumu anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz” diyerek bu konuda yaşanan tartışmalara nokta koydu.