BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’na tezgah cevabı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Galatasaray-Beşiktaş maçında yaşanan olayların ’tezgah’ olduğu yönünde yaptığ...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Galatasaray-Beşiktaş maçında yaşanan olayların ’tezgah’ olduğu yönünde yaptığı açıklamalara cevap verdi.
AK Parti MYK öncesi Parti Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Galatasaray ve Beşiktaş maçına ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin, "Kimsenin gündemi üzerinden konuşmayız. Gündemimizin şekillendirilmesine de fırsat tanımayız. Tezgahtan kasıt nedir bunu bilemiyorum ama olaydan sonraki ilk açıklamamda ben hükümet yetkililerimiz hep şunun üstünde durduk ’herhangi bir grubu ya da kesimi doğrudan suçlamak doğru değil, herhangi bir kesim ile ilgili suçlamada bulunabilmek için polisin tespitlerini yapması lazım. Adli makamlara ulaşması lazım bunun nihayetinde adli makamların konuyla ilgili kararlar alması, olayın berraklığa kavuşması ve açıklık kazanması lazım. Bu nedenle böyle bir berraklık mevzu bahis olmadıkça, herhangi bir kesimle ilgili suçlamada bulunmak doğru olmaz. Böyle bir suçlamada bulunmadık, herhangi bir kesimi hedef almadık. Almanın doğru olduğuna da inanmıyoruz. Nihayetinde herhangi bir kesimi değil, suçluları bulmak lazım. Suçludan hareket etmek lazım" dedi.

"KARARTMA YAPMAYA KİMSE TEVESSÜL ETMEMELİ"
Galatasaray-Beşiktaş maçında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun’un değişik nedenlerle ihlal edildiğine dikkati çeken Kılıç, "Sahaya girmeler, kırılan kapılar, sahaya atılan yabancı cisimler, polise ve özel güvenlik birimlerine yapılan saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi tarafından ihlal edildi. Nihayetinde polisin görevi görüntüleri taramak olacak. Çok sayıda kamera var, kameralarda temiz görüntüler var. Yayıncı kuruluşun görüntüleri var. Buradan suçlular tespit edilecek ve suçlular üzerinden işlem yapılacak. İşlem, suçlular üzerinden yapılacak o nedenle burada ayrı bir gündem oluşturma ve bir karartma yapmaya hiç kimse tevessül etmemelidir" diye konuştu.

"YAŞANANLAR TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERMİŞTİR"
‘Statlarda özel güvenlik yerine polislerin görev yapıp yapmayacağına’ ilişkin bir soru üzerine Kılıç, "Kulüplerin talebi üzerine 3 yıl önce stadyumlardaki güvenlik gereksinimi kulüplerin belirlediği özel güvenlik firmaları tarafından karşılanmaya başlamıştı. Özel güvenlik organizasyonun yetersizliği pazar gecesi oynanan derbi müsabakada bir kez daha görüldü. O nedenle stadyumlarda özel güvenlik birimlerinden alınarak yeniden eskiden olduğu gibi emniyet birimlerine verilmesi önemli bir çözüm adımı olacaktır. Kuşku olmasın hedef holiganizmle mücadele olmalıdır. Bizim de bakışımız holiganizmle mücadeledir. Şiddetle mücadeledir. Sporun özüne ve ruhuna aykırı davranışlarla mücadeledir. O gecede yaşananlar sahada rekabet halinde olan her iki takıma da Türk futboluna zarar vermiştir. Türkiye’nin toplumsal huzuruna zarar vermiştir. Bu huzursuzluğun bertaraf edilmesi yönünde alınması gereken tüm tedbirleri almaktayız. Kanun üzerinde taslak çalışmalarımız devam ediyor. Bu taslak çalışmalar tamamlandığında Adalet Bakanlığı’ndaki ilgili birimlerle konuyu konuşacağız ve nihai bir karara varacağız. Sonra tasarı mı olacak, kanun teklifi olarak mı gelecek? Büyük olasılıkla kanun teklifi olarak ilgili komisyona intikal edecek. Gereken yasal düzenlemeleri de hızla gerçekleştireceğiz" ifadelerine yer verdi.
(İHA)