BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bakar Eker Ahilik pilavı dağıttı

Adana’daki Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ‘yılın ahisi’ seçilen 79 yaşındaki döküm ustas...

Abone ol

Adana’daki Ahilik Haftası kutlamalarına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ‘yılın ahisi’ seçilen 79 yaşındaki döküm ustası Hasan Öztanrıöver’e kaftan giydirdi. Ziyaretçilere ‘Ahi Pilavı’ dağıtan Eker, toplumun ana gövdesini esnaf ve sanatkarların oluşturduğunu söyledi.
Bakan Eker, beraberinde Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, milletvekilleri ve kurum temsilcileriyle birlikte Uğur Mumcu Meydanı’nda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce (ESOB) düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarına katıldı.
Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan törende konuşan Eker, bakanlıkla ilgili çeşitli programlara ve açılışlara katılmak üzere geldiğini kaydetti. Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın Ahilik Haftası ile ilgili yaptığı açılış konuşmasında yer verdiği ahiliğin 18 maddesine değinen Eker, insanların bu ilkeleri hayatlarında rehber olarak edinmesi gerektiğini söyledi. Eker, “Aslında bir manada kişisel bir eğitim programı o 18 madde. Sadece esnaflarımız için değil hepimiz için gerekli olan ilkelerdir” dedi.
Esnaf ve sanatkarların toplumun bel kemiğini oluşturduğunu belirten Bakan Eker, “Esnaf ve sanatkarlar toplumumuzun ana gövdesini oluşturuyor. Toplum, bu değerler üzerine asırlardır bina edilmiş, bunun üzerine yükselmiştir” diye konuştu.
Eker, konuşmasının ardından ‘yılın ahisi’ seçilen 79 yaşındaki döküm ustası Hasan Öztanrıöver’e kaftan giydirdi. Burada beraberindeki heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Eker, daha sonra misafirlere Ahi Pilavı ve ayran dağıttı.
(İHA)