BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu’na geç geldin tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma’daki maden ocağında yaşanan trafo patlamasına ilişkin, "Bizim yaşadığı...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma’daki maden ocağında yaşanan trafo patlamasına ilişkin, "Bizim yaşadığımız en acı olaylardan birisidir bu. İnsanlar çocuklarını bekliyorlar. Büyük bir acı yaşanıyor" dedi.
Kılıçdaroğlu, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağındaki felakete ilişkin bölgeye gelerek, çeşitli incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nu maden ocağı girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız karşıladı. Kılıçdaroğlu’na incelemesinde CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de eşlik etti. Bakan Yıldız’dan son durum hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, işçi yakınlarını dinledi. Bazı işçi yakınları, Soma’ya geç gelindiği ve kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bizim yaşadığımız en acı olaylardan birisidir bu. İnsanlar çocuklarını bekliyorlar. Büyük bir acı yaşanıyor. Gerçekten çok üzüntülüyüm. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Olayın ayrıntılarını zaman bize gösterecek. Neden, nasıl olduğunu, kurtarmanın başarılı olup olmadığını zaman içerisinde öğreneceğiz. Ben bütün yurttaşlarıma söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bilirkişi önümüzdeki süreç içerisinde devreye girecektir. O bilirkişilere peşinen buradan seslenmek istiyorum. Vereceğiniz raporlar ölen her yurttaşımızın hak aramasını sağlayacak raporlardır. Elinizi vicdanınıza koyun öyle yazın. Doğru raporlar düzenleyin. Sonuçta burada 100’ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Bunların aileleri var, çocukları var. Dolayısıyla biz önümüzdeki süreç içerisinde daha dikkatli ve tutarlı olmalıyız. Ölen işçiler emek harcadılar, alın teri döktüler. İçeride kaç kişinin olduğuna dair net bir veri elimizde yok. Yetkililerde bu konuda rakam ifade etmekten çekiniyorlar. Arzumuz şu; bir kişi bile nefes alarak çıksa biz mutlu olacağız" dedi.
(İHA)