BIST 10.538
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,01
HABER /  GÜNCEL

Polisten Soma protestosuna şok anons!

Soma'daki ölümleri protesto etmek için üniversitelerinin kampüsünden Enerji Bakanlığı'na yürümek isteyen ODTÜ öğrencilerine polis müdahale etti.

Abone ol

ODTÜ'den Enerji Bakanlığı'na yürümek isteyen protestoculara polis, TOMA, biber gazı ve plastik mermi kullanarak müdahale etti. Polisin eylemcilere "Milli yas günü ilan edilen bir günde yaptıklarınızla gurur duyun ODTÜ'lüler" şeklinde yaptığı anons herkesi şoke etti.

Soma'daki ölümleri protesto etmek için üniversitelerinin kampüsünden Enerji Bakanlığı'na yürümek isteyen ODTÜ öğrencilerine polis müdahale etti. Polis, kampüs dışına çıkmak isteyen öğrencilere TOMA, plastik mermi ve biber gazıyla engel oluyor.

ODTÜ A1 kapısında bir araya gelen 1000 kadar öğrenci, Enerji Bakanlığı’na yürümek istedi. Çok sayıda polis üniversite kampüsü çıkışına barikat kurdu ve TOMA'lar ile akrep tipi zırhlı araçların da yardımıyla yürüyüşe izin vermedi.

Polis daha sonra, yürümekte ısrar eden öğrencilere basınçlı su, biber gazı ve plastik mermiler kullanarak müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından öğrenciler de taş ve havai fişeklerle polise karşılık verdi.

Üniversite yerleşkesinin içine barikat kuran öğrenciler beklemeye başladı.

bnl4nw6iqaa4r-5.jpg

POLİSTEN ŞAŞIRTAN ANONS


Hürriyet gazetesinin haberine göre, olaylar esnasında polis otomobilinden yapılan bir anons dikkat çekti. Polis öğrencilere, "Milli yas günü ilan edilen bir günde yaptıklarınızla gurur duyun ODTÜ'lüler" anonsunu yaptı.

Bu arada ESP üyesi dört kişi de Ak Parti Ankara İl Başkanlığına giderek kendilerini zincirlemek istediler. Polis müdahale edip dört kişiyi gözaltına aldı.