BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'na ayıptır çıkışı

Bekir Bozdağ, 28 Şubat döneminde fişlendiği ortaya çıkan Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'yi sorumlu tutmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''Seni (Kemal Kılıçdaroğlu) fişleyen AK Parti değil, seninle ilgili araştırma, kayıt yapan AK Parti değil, seninle ilgili bu iş ve işlemleri yaptıranlar şu anda başlayan yargılama süreci nedeni ile 'intikam alıyorlar'diye yargıyı itham edip öte yandan 'yargılanmasınlar' diye canhıraş destek verdiğin 28 Şubat sürecinin aktörleridir''dedi.

Bozdağ, AK Parti Yozgat 4. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin iktidarı döneminde Yozgat'ta yapılan yatırımları anlattı.

''Sayın Kılıçdaroğlu Bosna-Hersek'te konuşuyor, oradan değerlendirmeler yapıyor ve büyük bir çarpıtmayı bir kez daha yapıyor'' diyen Bozdağ, konuşmasını söyle sürdürdü:

''Seçmeli ders zorunlu olmaz doğru, ama Sayın Kılıçdaroğlu, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatını öğreten ders, seçilmesi zorunlu bir ders değil, sadece seçilecek dersler arasında konulmuş dersler. Sen seçmeye bilirsin seni zorlayacak kimse yok. Torunların okula gidiyor onlar seçmeye bilirler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun torunu zorla seçecek seçtirilecek diye bir şey yok veya milletvekilleri, milletvekillerinin çocukları seçmek istemediği zaman bunlara zorla o dersi aldıracak bir düzenleme yok ama maalesef büyük bir çarpıtmayı yapıyor. Çünkü, Sayın Kılıçdaroğlu esasında CHP zihniyeti okullarda Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli dersler arasında olsa bile onların okutulmasından rahatsızdır.''

''Başbakanlık beni fişlemiştir'' diyen Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''(Başbakanlık beni fişlemiştir, AK Parti beni fişlemiştir) diye konuşmalar yapıyor. Ayıptır yahu. AK Parti seni ne zaman fişlemiş. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim bütün mücadelemiz hukuk dışı olan her şeyi ortadan kaldırmakla ilgili. Dava açıyor Sayın Kılıçdaroğlu Başbakanlığa, 'Kılıçdaroğlu ile ilgili bilgi, belge var mı?' diye. Başbakanlıkta 28 Şubat sürecinde Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili olan bilgileri, belgeleri mahkemeye intikal ettiriyor. Oradan alıyor, diyor ki 'Bunlar beni fişlemiş, şunu yapmış, bunu yapmış.' Seni fişleyen AK Parti değil, seninle ilgili araştırma, kayıt yapan AK Parti değil, seninle ilgili bu iş ve işlemleri yaptıranlar şu anda başlayan yargılama süreci nedeni ile 'intikam alıyorlar' diye yargıyı itham edip öte yandan 'yargılanmasınlar' diye canhıraş destek verdiğin 28 Şubat sürecinin aktörleridir.''