BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu'dan ihraç edilen akademisyenler için talimat

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK’larla kamudan ihraç edilen akademisyenler için parti olarak destek de bulunacaklarını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısında, görevden uzaklaştırılan akademisyenler için özel bir çalışma gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Öncelikle akademisyenlerin görevlerine iadeleri için çaba harcanacak.

Sonuç alınamazsa akademisyenlere iş bulunması için düğmeye basılacak. Bu çerçevede akademisyenlerin, CHP’li belediyelerde danışman veya farklı bir statüde işe yerleştirilmelerinin mevzuata uygun olup olmadığı araştırılacak.

CHP AKADEMİSYENLERE İŞ BULACAK

Kamudan ihraç edildikleri için belediyelerde istihdam edilmelerinde güçlük yaşanması durumunda farklı alternatifler üretilecek. Bu çerçevede bağımsız akademilerin, düşünce kuruluşlarının veya kamuoyu araştırma şirketlerinin kurulması sağlanacak.

Akademisyenlerin kuracağı bu kuruluşlardan CHP’li belediyeler hizmet alacak ve akademisyenlere destek verecek. Ancak ihraç edilen akademisyen sayısının yüksekliği partiyi düşündürüyor.

Bu nedenle ekonomik olarak acil ihtiyacı olan akademisyenlere iş konusunda öncelik verilecek.

"BİLİM ÜRETİMİNİ DE YOK EDERSİNİZ'

MYK toplantısında konu hakkında durum değerlendirmesi yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle topyekûn bir cezalandırma yaşanmadı. Biz her zaman üniversitelerin özerkliğini ve bilim adamlarının özgürce bilim üretmelerini savunuyoruz. Akademisyenleri bu şekilde görevden uzaklaştırır, ekmeğini elinden alırsanız, bilimsel özerkliği ve bilim üretimini de yok edersiniz” eleştirisinde bulundu.

CHP'DEN GELEN TEPKİLER 

Zeynep Altıok-Genel Başkan Yardımcısı: 12 Eylül’ün 1402’lik aydınları, akademisyenler nasıl üniversitelerine geri döndüyse, bugün ihraç edilen akademisyenler de geri dönecekler. Her biri adalete kavuşana kadar, işlerine dönene kadar direnç ve kararlılıkla mücadelelerine sahip çıkacağız. Bu hukuksuz kararların altında imzaları olanlar da hukuk çerçevesinde bunun bedelini ödeyecekler. ‘Hepimi ze verilmi ş ceza’

Şenal Sarıhan-Ankara Milletvekili: Son yayımlanan KHK da dahil 102 bin 125 kamu görevlisi meslekten ihraç edildi. Bu sayıyı en az 3 ile çarpmak lazım. Bu bir cezalandırmadır. Verilen ceza hepimize verilmiş olan bir cezadır. ‘Utanç olarak an ıla cak ’

Yasemin Öney Cankurtaran- Genel Başkan Yardımcısı: KHK ile bazı akademisyenlerin ihraç edilmesi gelecekte “utanç” olarak anılacaktır. Zamanla herkese dokunacaktır. “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” yok. O yılan gelip bir gün mutlaka dokunacaktır. Bakın, türban konusunda sembol olan Merve Kavakçı’nın eşi de ihraç edildi.