BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu a Çakma Gandi eleştirisi

CHP'nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hükümetten gelen eleştirilere bir yenisi daha eklendi: Çakma Gandi

Abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şimdi bu çakma halkçılık, çakma yolsuzluk dedektifliği, çakma Gandi, bunlarla Türk halkını kandırmanın artık imkanı yok" dedi.

Akdağ, Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda, vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sağlık alanında yaptıkları reformları Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri için halktan özür dilemesi gerektiğini savundu.

CHP'nin "Tam Gün Yasası" ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne götürdükleri talepleri geri çekmesi durumunda halkçılık konusunu tartışmaya layık bulacaklarını, aksi halde tartışmaya layık bile görmediklerini dile getiren Akdağ, şöyle konuştu:

"Lafla peynir gemisi yürümez. Büyüklerimiz böyle söylemiş. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim karnımız hayal tüccarlığına tok. Bir de bu zatın çakma yolsuzluk dedektifliği diye bir usulü var. Ben öyle diyorum. Çakma yolsuzluk dedektifi, bir de basının şişirdiği çakma Gandi'lik var, bir de böyle bir şey var. Şimdi bu çakma halkçılık, çakma yolsuzluk dedektifliği, çakma Gandi, bunlarla Türk halkını kandırmanın artık imkanı yok."