BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.429,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu yine Erdoğan'ı suçladı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, PKK'nın açıklamalarını değerlendirdi, süreç nedenilyle Erdoğan'ı suçladı.

Abone ol

İNTERNET HABER-  Cumhuriyet Halk Partisi 90'ıncı yaşını kutladı. Çok sayıda partilinin katıldığı kutlama töreninde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'siz Türkiye'yi cehennem olarak nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu, "PKK'nın çekilmeyi durdurduk" açıklamasının hesabının Erdoğan'a sorulması gerektiğini kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90’ıncı Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kutlama programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye katkı sunan herkese teşekkür etti. Cumhuriyet Halk Partisi’ni anlatmanın zor olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Ahmet Arif’in şiirini okudu, CHP'siz bir Türkiye'yi cehennem olarak nitelendirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

chp.20130910075121.jpg

Kılıçdaroğlu
, Partisinin 90. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonuna katıldı. Kılıçdaroğlu, partisinin en genç ve en yaşlı üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


"Ne güzel söylüyor Ahmet Arif, diyor ki; seni anlatabilsem seni, yokluğun cehennemin öbür adıdır. Herhalde biz de Cumhuriyet Halk Partisi’ni ancak böyle anlatabiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin olmadığı bir Türkiye, cehennemin öbür adıdır. Bir an için CHP’yi çıkarıp alın. Varlığımızdan ve tarihimizden geriye bir şey kalmaz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Parti’si der. Bu sözü romantik bir söz değil, katkısız bir gerçeğin ifadesi olarak kabul ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi demek; Mustafa Kemal Atatürk olmak demektir" 

İKİ ANLAMLI PLAKET
 
Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç üyesi Melis Kaderoğlu’na ve en yaşlı üyesi Gülizar Karafakoğlu’na plaket ve onur belgelerini vererek, "En genç ve yaşlı çınarımız kadın. İkisine de şükran borçluyum" diye konuştu. 
 
GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI
 
Partililerle ayak üstü sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı da çektiren Kılıçdaroğlu, gazetecilerin demokratikleşme paketine ilişkin sorusuna cevap verdi. Bu konuda Meclis Başkanlığı'na teklif verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, eğer benimsedikleri düzenlemeler gündeme gelirse, karşı çıktığımız konuları kamuoyuna açıklarız şeklinde cevap verdi.

"HESABINI ERDOĞAN VERSİN"
 
Bir gazetecinin, "Terör örgütü PKK çekilmeyi durdurduğunu açıkladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 
 
"Doğrusunu isterseniz süreç topluma büyük umutlar vermişti. Sayın Başbakan, bu konuda kararlılıkla yol alacağını ifade ediyordu. Bir sürecin başarıya ulaşmasının yolu, karşılıklı güvene bağlıdır. Güvensizlik üzerine süreç oluşturamazsınız. Geldiğimiz noktada iki tarafın da birbirine güvenmediği bir tablo ortaya çıktı. Tabi bunun hesabının Sayın Başbakan tarafından halka verilmesi gerekiyor.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, "Bundan sonra nasıl bir yol izlenir?" sorusuna ise "Onu Sayın Başbakana soracaksanız. Çünkü pazarlığı yapan o, masada oturan o, sözleri veren o, gereğini yapması gereken o. 'Niye yapmadın' diye herhalde herkesin soru sorması gerekiyor" yanıtını verdi.