BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu sadece iftira atıyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışının iftara üzerine kurulduğunu iddia etti.

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP liderinin kara çalma üzerine siyaset yaptığı için lider olamadığını savundu.

Kış Sporları Festivali'ne katılmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partisinin il teşkilatı tarafından Xanadu Otel'de düzenlenen 'Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Bakan Akdağ burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun siyaset anlayışının iftara üzerine kurulduğunu iddia etti.

KARA ÇALARAK NE KADAR LİDER OLURSUN

Güçlü ve etkili bir muhalefet sergileyemediği için CHP'nin, AK Parti Hükümeti'ne enerji veremediğini savunan Bakan Akdağ, "Kılıçdaroğlu'nun klasiği gerçekten 'kara çalma' üzerine bina edilmiştir. Onun parti genel başkanlığından anladığı bu. Bu sebeple de Sayın Kılıçdaroğlu bir lider haline gelemiyor. Kara çalarak ne kadar lider olursun ya mümkün mü? Onun içindir ki kendi partilerinin yaptırdığı anketlerde bir türlü liderlikleri kabul edilemiyor ve kendi içlerinde birbirleriyle didişmekten bize şöyle enerji veren bir muhalefet noktasına bir türlü gelemiyorlar." dedi.

"DİKTATÖRLÜĞÜN ZULMÜN HESABINI SORDUK"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı Kenan Evren'in ilerlemiş yaşından dolayı yargılanıp cezaevine girmesine bazı odakların karşı olduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, referandum öncesinde cuntacılardan, darbecilerden hesap sorulacağını söylediklerine dikkat çekerek,"Elbette 90 yaşındaki biri yargılanıp da 30 yaşında biriyle aynı yere konulmaz elbette gereği yapılır. Ama biz burada bir kişiyi yargılamıyoruz. Yani daha doğrusu biz anayasayı değiştirerek, hukukun, yargının üç, beş kişinin yargılanmasının önünü açmadık. Biz 'diktatörlüğün, zulmün, baskının, demokrasinin katledilmesinin hesabı sorulur' dedik şimdi bunun hesabını soruyoruz. Hesabı sorulamaz demişlerdi referanduma karşı olanlar. Hesap sorulması gerekiyor." diye konuştu

Bakan Akdağ, referandum öncesinde ülkedeki bazı güçlerin topuyla tüfeğiyle karşılarında olduğunu ancak insaf sahibi kişilerin AK Parti'nin yanında durmasıyla referandumdan 'evet'in çoğunlukla çıktığını sözlerine ekledi.