BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Reyhanlı için belge istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patlamalardan Suriye'yi sorumlu tutan hükümete "belgeleri açıkla" çağrısı yaptı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reyhanlı’daki patlamayı Suriye yönetiminin yaptığının belgelenmesi durumunda hesabının sorulması gerektiğini söyledi. 

"HÜKÜMETİN ARKASINDA OLURUZ"

Kılıçdaroğlu, “Eğer Suriye yönetimi yapmışsa belgeleri tak tak önüne koyalım. Neden yaptın? Hesabını soralım. O zaman ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak sonuna kadar hükümetin arkasında oluruz.” dedi.

"ARABİSTAN'DA DEMOKRASİ Mİ VAR?"

Sivaslı İşadamları ve Sanayicileri Derneği’nin kahvaltılı toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de yaşanan çatışmaları değerlendirdi. Türkiye’nin Suriye’nin içişlerine karışmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, “Bütün komşularımızla biz barış içinde olmalıyız. Suriye’nin iç işlerine Türkiye girmemeli. Siz şöyle bir devlet düşünebilir misiniz? Dünyadaki radikal unsurları Türkiye’ye getiriyorsunuz. Kampta silahlı eğitim yaptırıyorsunuz. Cebine para koyuyorsunuz. Eline silah veriyorsunuz. Gönderiyorsunuz Suriye’ye. Git orada kardeşlerini öldür diye. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde böyle bir olay hiçbir iktidar döneminde olmamıştır. Biz Suriye’nin iç işlerine niye karışıyoruz? Bir Allah’ın kulu bunu çıkıp bir açıklasın. Ben defalarca sordum bana şu yanıtı verdiler: ‘Efendim, Suriye’de demokrasi yok’ Allah aşkına sizin işbirliği yaptığınız Suudi Arabistan’da mı demokrasi var?” ifadelerini kullandı.

BİZDEN TIK YOK NİYE YOK?

Konuşmasında Reyhanlı’daki saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Reyhanlı’da bombalar patladı. Beşi Suriyeli ölenlerin tamamı bizim yurttaşımız. Hiçbir günahı olmayan masum insanlar. Kimisi bakkal, kimisi İstanbul’dan evlenmek için gelmiş. Bazıları çocuk. Neden bu insanlarımız öldü? Patlamanın yaşandığı günden itibaren gazetelere bakın, 5 bakan 5 ayrı açıklama yapıyor. Hiçbiri birbirini tutmuyor. Hedef olarak Suriye yönetimini gösteriyorlar, olabilir. Ellerinde veri varsa elbette olabilir. Suriye’yi suçlarız o zaman. Ama Suriye yönetimi bir açıklama yaptı. ‘Reyhanlı’da yaşanan patlama ile ilgili buyurun gelin beraber soruşturma yapalım, kim patlatmışsa hesabını soralım’ Bizden tık yok. Niye tık yok? Beraber soruşturalım. Kim yapmışsa, eğer Suriye yönetimi yapmışsa belgeleri tak tak önüne koyalım. Neden yaptın? Hesabını soralım. O zaman ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak sonuna kadar hükümetin arkasında oluruz. ‘Yeter ki hesabını sorun’ deriz. Ne olduğu belli değil. 51 kişi hayatını kaybetti. Kimi sorumlu tutacağız? Ben şimdi Reyhanlı’daki manavı mı sorumlu tutacağım? Dünyanın her tarafında sorumlusu hükümet gösterilir. Çünkü ülkeyi yönetenler onlar. Yönetenler onlarsa bizim bunu sorma hakkımız var." şeklinde konuştu.