BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu o sipere neden girmedi?

CHP lideri komutanlarla birlikte, sınır bölgesine uçtu. Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın çıktığı siperde yoktu..

Abone ol

Başbuğ’a Gediktepe’yi ziyaret isteğini daha önce ifade eden Kılıçdaroğlu, o sipere çıkmadı.. Onun yerine sınır bölgesindeki Sarıyaprak bölgesini ziyaret etti.. Ziyaret güzergahını askerin belirlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Gediktepe'ye neden götürülmediklerini sormadığını belirtti.

"ANKARA'DA ÇÖZÜLMEZ"
Kılıçdaroğlu, gezi sonrasında Milliyet’e yaptığı değerlendirmede “Sorunun Ankara’da oturarak çözülemeyeceğini, herhalde Sayın Başbakan da biliyordur. Benim gördüğüm asker işini yapıyor ama terörü sona erdirmek sadece askerin işi değil. Akılcı politikaların üretilmesi, toplumsal boyutun görülmesi bölge halkının sorunlarına çözüm bulunması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır bölgesine yaptığı ziyaretle ilgili olarak, ''Bu gezi CHP'nin terörü önleme ve terörle mücadele konusundaki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ve CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Ankara'dan saat 9.00'da askeri uçakla hareket etti.

Siirt Havaalanı'ndan helikopterle Pervari ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Doğan Köyü'ne gitti. Üç şehit veren köy halkına ve şehit yakınlarına taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, köylülerin sorunlarını dinledi. Köylüler, Kılıçdaroğlu'ndan yol, su ve sağlık sorunlarına çözüm istedi.

KILIÇDAROĞLU SIFIR NOKTASINA İNDİ

Kılıçdaroğlu ve Sav, önceki gece bir üsteğmen ile bir uzman çavuşun şehit olduğu Sarıyaprak Karakolu'na giderek, şehit üsteğmen ve şehit uzman çavuşun silah arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, burada TSK'nın ve güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkati çekti.

Asker öyle uygun görmüş
Hürriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, polemikle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu: "Şemdinli’nin Gediktepe Mevzileri yerine başka bölgeleri ziyaret edeceğimizi sabah havaalanına geldiğimizde Sayın Genelkurmay Başkanı’ndan öğrendik. Pilotlara bile Siirt Havaalanı’na inecekleri son anda söylenmiş. Neden Gediktepe’ye gitmediğimizle ilgili bir soru sormadık. Çünkü biz onların davetlisiydik. Sayın Genelkurmay Başkanı bizi en sıcak çatışma alanına götürmeyi daha uygun bulduklarını söyledi. O nedenle Sarıyaprak’a ve diğer bölgelere gittik." 



O SİPERE ÇIKMADI

Başbuğ’a Gediktepe’yi ziyaret isteğini daha önce ifade eden Kılıçdaroğlu, o tepeye çıkmadı.. Kılıçdaroğlu Pervari'de saldırıya uğrayan taburu ziyaret etti ardından da sınır karakollarında incelemelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sınır bölgesini ziyareti sırasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile sıfır noktasındaki karakolun askerleriyle birlikte öğle yemeği yedi.

PERVARİ'DE SALDIRIYA UĞRAYAN TABURA ZİYARET

CHP Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, bir üstteğmen ile uzman çavuşun şehit olduğu, bir astsubay ile askerin yaralandığı Siirt'in Pervari ilçesi Doğan köyü yakınlarında konuşlu komando taburunu ziyaret ettikten sonra sınır bölgesine ziyaretini sürdürdüğü bildirildi.

ASKERLERE MORAL VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun, şehitlerin silah arkadaşlarına başsağlığı dilediği,birlikteki subay, astsubay, uzman çavuş ve askerlerin terör örgütüne karşı verdikleri mücadelenin önemine dikkat çektiği, bu mücadelede gösterdikleri kararlılığı övdüğü bildirildi.

"TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLILIK"

Kılıçdaroğlu, ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, silahlı kuvvetlerin, karakolların ve sınır birliklerinin terörle mücadele konusundaki kararlılıklarına şahit olduklarını ifade etti.

 Asker ne demişti?
“Orası düzenli bir cephe, mevzi değil. Türkiye-Irak sınırının tam üzerinde sıfır hattıdır. Mevzinin güneyi Irak’ın kuzeyi. Her zaman birkaç terörist veya keskin nişancı civarda olabilir. Mevzilerdeyken Türkiye Başbakanı ve komutanlarını tehdide açık bir şekilde ayakta tutmak doğru bir hareket tarzı olmazdı. Kısacası bu askeri bir gereklilik. ”



Kendisine verilen brifingde, Irak'tan sızmalara ve Kuzey Irak'taki otorite boşluğuna dikkat çekildiğini ve bu konunun mutlaka değerlendirilmesinin istendiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu temas ve incelemeler bize göstermiştir ki siyaset bu kadar ciddi sorunlara rağmen maalesef çözüm üretememiştir. AKP de bu olayı siyasi bir malzeme olarak kullandığı için sorunu çözememiş ve bu kritik noktaya gelinmesine neden olmuştur. Bu gezi CHP'nin terörü önleme ve terörle mücadele konusundaki kararlılığının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Geziden çok önemli değerlendirmeler ve notlarla ayrıldık.''