BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.399,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu İsrail kalkanına hayır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 'İsrail Kalkanına Hayır' konulu imza kampanyasını başlattı.

Abone ol

Kılıçdaroğlu, kalabalık nedeniyle kampanya için imza atamadan meydandan ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, füze kalkanı için Malatya'ya kurulacak radar üssüne tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu hem dünyaya hem de hükümete mesaj yolladı:

''Bu bölgede barış, huzur içinde, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ne birilerine kalkan, ne birileri için silah bulundurmak istiyoruz. İstediğimiz barışı bu bölgede egemen kılmaktır.''

Kılıçdaroğlu, partisinin Zeytinburnu İlçe Teşkilatınca Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen ''İsrail Kalkanına Hayır'' konulu imza kampanyasını başlattı.

KARDEŞÇE YAŞAMA İSTİYORUZ

''Nasıl apartman komşumuzla dost ve beraber olmak, onların acılarını ve sevinçlerini paylaşmak istiyorsak, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bütün komşularımızla yine dost, yine kardeş ülke olarak birlikte yaşamak istiyoruz. Birilerine düşman, birilerine dost olmak istemiyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

MAYINLI ARAZİLER

''Yurtta da dünyada da barış istiyoruz. İstediğimiz şu; bu ülkede, bu coğrafyada, bu bölgede, barış, huzur içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Ne birilerine kalkan, ne birileri için silah bulundurmak istiyoruz. İstediğimiz, barışı bu bölgede egemen kılmaktır. Hiçbir zaman egemen güçlerin taşeronu, sopası, ağzı, dili, kulağı olmak istemiyoruz. Kendi coğrafyamızda Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının sözü, kulağı ve dili olmak istiyoruz.

Halka yalan söyleyen bir siyasal iktidar istemiyoruz. Halka yalan söylüyorlar, kandırıyorlar. Bizi İsrail'in avukatı olmakla suçladılar. Şimdi onlara soruyorum; mayınlı arazileri 44 yıllığına, üstelik ihalesiz kime vermek istediniz?''

Bu duruma karşı çıktıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuyu Anayasa Mahkemesine götürdüklerini dile getirdi.  Medyanın susturulduğunu ve otosansür uygulandığını öne süren Kılıçdaroğlu, bedel ödenmeden aydınlığın yakalanamayacağını, gerekirse bedelin ödeneceğini belirtti.

ZEYTİNBURNU'NDAKİ YIKIM

Zeytinburnu'ndaki yıkım konusunda bir vatandaşın, ''Hukuk dışı bir işlem var'' diye seslenmesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Hukuk dışı bir işlemin olduğunu biliyorum. Yargı kararına rağmen de yıktıklarını biliyorum. CHP'nin Zeytinburnu ve İstanbul örgütü sizin yanınızda olacak. Siz çalışıyorsunuz, alın teri döküyorsunuz, emek harcıyorsunuz. Bize düşen bir görev var sizi desteklemek'' şeklinde konuştu.

İMZA ATAMADAN AYRILDI

İmza kampanyasına Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP İstanbul Milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Süleyman Çelebi de katıldı. Bu arada Kılıçdaroğlu, kalabalık nedeniyle kampanya için imza atamadan meydandan ayrıldı.