BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.500,79
HABER /  GÜNCEL

BDP'li başkan toplantıyı karıştırdı

BDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın konuşması salonu karıştırdı.

Abone ol

300 civarında belediye başkanının yer aldığı Tarihi Kentler Birliği toplantısında söz alan Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan, "Bu tür toplantıların Kürdistan'da daha sık yapılması gerekir" deyince salonda yuhalandı.

353 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği’nin ’2011 Yılı 2’nci Meclis Toplantısı’ Şanlıurfa’da başladı. Dün geceden itibaren kente gelen 300 civarında belediye başkanı bu sabah, Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen birlik toplantısına katıldı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Tarihi Kentler Birliği dönem Başkanı Asım Güzelbey’in açılış konuşmalarının ardından salonda bulunan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan söz istedi. 

KÜRDİSTAN'DA DAHA SIK YAPILMASINI İSTİYORUM

Oturduğu yerden ayağa kalkan Ayşe Gökkan, meslektaşlarının çoğunlukta olduğu salonu Kürtçe ’Hoş geldiniz’ diyerek selamladı. Daha sonra konuşmasını Türkçe sürdüren Gökkan'ın "Bu coğrafya Kürt, Arap, Zaza gibi çok dili barındırıyor. Yine birçok dine mensup insanlar bu topraklarda yaşıyor. Müslüman, Hıristiyan, Yezidi, Süryani, Alevi, Sünni; herkes bu topraklarda bir arada yaşıyor. Dolaysıyla artık böyle toplantıların Kürdistan’da daha sık yapılmasını istiyorum" şeklindeki sözleri salonda buz gibi hava estirdi. Gökkan, meslektaşları tarafından yuhalanmaya başladı. Oluşan tepki üzerine BDP’li Gökkan salonu terk ederek Mardin’e döndü.

FAKIBABA'DAN TEPKİ

Gökkan’ın salondan ayrılmasının ardından kürsüye çıkan ev sahibi Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplantının BDP’li başkan tarafından sabote edilmesinden dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada konuşma hakkı varsa, Kürtlerin bir problemi varsa başkanınız olarak ben varım. Yapmacık gündemlerle Türkiye’yi, Şanlıurfa’yı veya Güneydoğu’yu rahatsız etmek geçmişte de vardı, gelecekte de olacaktır. Bunlar niye bizim bu kadar güzel toplantımızı bozsunlar. Niye moralimizi bozsun, çok rahat ve sakin olacağız. Bizi dinlemiş olsaydı hanımefendi; ben buradaki kültürleri anlatacaktım. Burada amaç bu beraberliği bozmaktır. Bu oyuna bizim gelmememiz lazım. O kendi amacına ulaştı. Bizim canımız burada, burayı bölmek isteyen önce hepimizi burada öldürmesi lazım. Onun için bunlara hiç pabuç bırakmayacağız. Biz burada bir ayrım yapmadık. Bu Tarihi Kentler Birliği oyunu bozma yeridir. Bu ülkenin bölünmezliği bizim en önemli özelliğimizdir. Bir kişi bütün insanların huzurunu bozmaya yetiyor. Böyle bir demokrasi anlayışı olmaz."