BIST 10.302
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.402,86
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin'i böyle bitirecek

Kurultaya güçlü girmeyi hedefleyen Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav’dan sonra, Gürsel Tekin’in ekibini dağıtmak için de düğmeye bastı. Operasyonla İstanbul’da Tekin’in izleri silinecek.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i örgütten uzaklaştıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tekin'in güçlü olduğu İstanbul'da da operasyona hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde Tekin'in göreve getirdiği İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin'i görevden alarak, kendisine yakın bir ismi atayacağı konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun bu operasyonla kurultay öncesi Tekin'in İstanbul elini zayıflatmayı planladığı belirtiliyor. Önümüzdeki yıl yapılacak olağan kurultay öncesi parti içindeki konumunu güçlendirmek için harekete geçen Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav ekibinden sonra şimdi de Gürsel Tekin'in ekibini dağıtmak için kolları sıvadı. Tekin'in elinden örgütleri alan Kılıçdaroğlu, Tekin'in kalesi İstanbul'da da operasyon için düğmeye bastı.

İl Başkanını görevden alacak

CHP kulislerinde İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin'le birlikte, Tekin'e yakın yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının da görevine son verileceği belirtiliyor. Kurultaya en çok delege gönderen ve kurultay sonuçlarını etkileyecek güce sahip olan İstanbul örgütünü ele geçirmek isteyen Kılıçdaroğlu'nun, kendisine yakın bir ismi il başkanlığına getireceği konuşuluyor.

İstanbul İl Başkanlığı için eski milletvekili Çetin Soysal, Elazığ eski il başkanı Ali Özcan, DİSK eski Başkanı Rıdvan Budak, il yöneticisi Oğuz Kaan Salıcı, Şefik Toprak, Zafer Nuhoğlu, Ercan Karakaş, Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'in isimleri geçiyor. Kılıçdaroğlu yönetimi bir yandan da Ankara'da olağanüstü kongre talebini engellemek için Önder Sav'ın desteğiyle verilen olağanüstü kongre talepli imzaları geri çektirmek için delegeleri iknaya çalışıyor.

Toplanan 394 imzanın 310'a inmemesi halinde 45 gün içinde Ankara İl Kongresi'nin olağanüstü toplanması gerekecek. Önder Sav'ın da imzaların çektirilmemesi için yoğun olarak çalıştığı ifade ediliyor.

Sav'dan ortak liste teklifine ret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'da olağanüstü kongre talebinden vazgeçilmesi için CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'a ortak liste teklifinde bulunduğu ancak Sav'ın teklifi reddettiği iddia edildi.

Kulislerdeki iddiaya göre Kılıçdaroğlu, yeni atadığı il Başkanı Zeki Alçın aracılığıyla Sav'a kongreye gidilmemesi karşılığında, istediği isimlerin listeye konulması teklifinde bulundu. Ancak Sav delegelerin iradesiyle imzaların verildiğini belirterek teklifi reddetti. Kongre ısrarını sürdüren Sav'ın aday olarak Yenimahalle İlçesi eski Başkanı Kayhan Yüreğir'i destekleyeceği belirtiliyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav'ın da yer aldığı partide yöneticilik yapmış herkese bir mektup göndererek, CHP'nin kuruluş yıldönümünde parti okulunun açılışına davet etti. Baykal'ın davete gelip gelmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı ancak Sav'ın yakın çevresine, davete katılmayacağı yönünde mesaj verdiği öğrenildi.