BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  GÜNCEL

İsrail gerginliği yeşil sahalara indi

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan diplomatik gerginlik yeşil sahalara uzandı.

Abone ol

İsrail Maccabi Tel Aviv takımı 15 Eylül'de İstanbul'da Beşiktaş'la yapacağı maçın tarafsız sahaya alınması için UEFA'ya başvurdu. 

İsrailli kulubün başvurusuna ilişkin Türkiye'den tepki gecikmedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA'ya yapılan başvurunun hiçbir haklı gerekçesi olmadığının altını çizdi ve ekledi:

"Sözkonusu maç öngörülen tarih ve mekanda oynanacaktır."

BEŞİKTAŞ'TA ZORLU BEKLEYİŞ

İsrail ile ülkemiz arasındaki ciddi gerginliğin, spor sahalarına da yansıyıp yansımayacağı, Beşiktaş Kulübü'nü gergin bir bekleyişe sürükledi. Şike soruşturması nedeniyle hocası ve asbaşkanından ayrı kalan, lig ertelenince de tüm hazırlık planları alt-üst olan Siyah-Beyazlılar şimdi de Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında neler yaşanacağını merakla bekliyor.

UEFA'DAN 'HAYIR' YANITI GELEBİLİR

İsrail basınında çıkan haberlere göre UEFA, karşılaşmanın Türkiye'de oynanmasına bir engel olmadığı görüşünde ve kararını da bu yönde kullanacak. Kararın yakında açıklanması beklenirken, Maccabi'nin olumsuz cevaba karşı nasıl bir tavır takınacağı da merak konusu.

BAŞVURUYA TEPKİ GECİKMEDİ

Başvurunun ardından bugün kameraların karşısına geçen Bakan Kılıç, Türkiye'de İsrail halkına yönelik hiçbir tepkinin bulunmadığının altını çizde ve Maccabi takımına güvenlik garantisi verdi.

"Maccabi takımı, güvenlik ve esenlik içinde kendi ülkelerine dönecektir."

SORUMLU İSRAİL HALKI DEĞİL

İki ülke arasında yaşanan gerginliğin sorumlusunun İsrail halkı olmadığını da yineleyen Bakan Kılıç, "Türkiye ölenlerin ve mağdur edilenlerin yakınlarından özür dilenmesi, tazminat ödenmesi ve Gazze'ye yönelik hukuksuz ablukanın hukuka uygun bir şekilde kaldırılmasını talep etti. Bunların İsrail halkıyla ya da Maccabi takımıyla ne alakası var. Bunlar İsrail halkına ve Maccabi takımına yönelik değildir" diye konuştu.