BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Gülen için ne dedi?

'Evet oyu için mezardakileri bile kaldırın' diyen Gülen, Kılıçdaroğlu'nun şimşeklerini üzerine çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İzmir mitinginde "Öyle bir bağırın ki okyanus ötesinden duyulsun" diyen Kılıçdaroğlu, Gülen'in siyasi mesajlar vermesinden rahatsız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sıkıntısını yine dile getirdi. NTV canlı yayınında Ruşen Çakır'ın konuyla ilgili sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, Fethullah Hoca efendiye "cübbeni çıkar politikacı ol" mesajı verdi.

"Mezardan ölüleri bile kaldırıp oy kullandırın" diyerek 'evet' için yoğun bir kampanya başlatan Gülen'e ana muhalefet lideri bakın neler söyledi?

"Benim İzmir mitinginde söylediğimin özünde yatan şuydu düşünce olarak: 'Mezardan kalkanları da alıp götürün oy kullansın' demek bana göre doğru bir davranış değildi. Siz kendi taraftarlarınıza kendi cemaat mensuplarınıza öğütleyebilirsiniz.

TELKİNİN ÖTESİNDE

Ama bu telkinin ötesine geçip içinde biraz böyle insanı güdüleyen insanı bir anlamda zorlayan 'yapmazsanız belli sorumlulukların altına girebilirsiniz' gibi mesaj içeren sözlerin özellikle bir politikacı dışında bir kişi tarafından dile getirilmesini doğru bulmadığım için o ifadeyi kullandım.

POLİTİKACIYIM DERSE SAYGI DUYARIZ

Bir politikacı bunu söyleyebilir. Ama ben Sayın Gülen'i politikacı olarak görmüyorum. Görmediğim için o söylemi yadırgadım. Kendisini hiç bir zaman politikacı olarak ifade etmedi. Ama kendisi politik mesaj vermek istiyorum politikacıyım derse on ada saygı duyarız. Sonuçta gelir o da gelir siyasal partiye girer üye olur. Seçimlere girer. Yapacağımız bir şey yok zaten. Bu her vatandaş gibi onun da hakkı"

'EVET' ÇIKSA BİLE MADDELER DEĞİŞECEK

Kılıçdaroğlu ayrıca evet çıksa bile pakette yer alan maddeleri iktidara gelmeleri halinde değiştirecekleri sözünü verdi. Kendilerinin hazırlayacağı yeni Anayasa'ya Başbakan Erdoğan'ın da 'evet' diyeceğinden adı gibi emin olduğunu iddia etti.