BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu, gençlerin sorunlarına değindi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerinin sorunlarını bildiğini ifade ederek “ Özgürlük, iş, yurt, askerlik sorununuz var. Hepsini b...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerinin sorunlarını bildiğini ifade ederek “ Özgürlük, iş, yurt, askerlik sorununuz var. Hepsini biliyoruz, çözümün adresi değişimi içselleştiren partidedir, dünyayı iyi okuyan partidedir, çözümün adresi CHP’dedir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’nın Ahmet Taner Kışlalı Salonunda düzenlediği "Dev Çınarlar Yeni Filizlerle Buluşuyor" etkinliğine katıldı.
Etkinlikte Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi 6 ile canlı bağlantı gerçekleştirildi.
Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, CHP’nin değişimin adresi olduğunu vurgulayarak son üç yılda en büyük değişimi yaşayan partinin CHP olduğunu söyledi.
“Sivas’ın ötesine geçemiyorsunuz” şeklinde eleştiriler yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, CHP’nin 76 milyon metre karenin her santimetresine gittiğini ancak eleştirileri yapanların şimdi oralara gidemediklerini iddia etti.

’’SALTANAT BİTTİ’’
Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu CHP olarak üç büyük devrimin altına imza attığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
“CHP’yi kuran kadrolar Cumhuriyeti kurdular. Saltanat bitti. Şimdi Osmanlı özlemcilerine sormak istiyorum, cumhuriyet kurulurken, Osmanlı’dan kalan ne vardı, bir kilometre demir yolu yoktu, kendi parasını basamıyordu. Cumhuriyeti, CHP’yi kuranlar önce şunu söyledi, ’savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırmadıkça bağımsızlık güvence altında olmaz.’ Seferber oldular. Bugün geldiğimiz nokta, siyasi partiler arasında bir iktidar mücadelesi değildir, bugün geldiğimiz nokta bir rejim mücadelesidir. Cumhuriyetin kazanımları, demokrasimiz elimizden alınmak isteniyor. Güçler ayrılığı ilkesi yok edilmek isteniyor. Parlamento, iktidar partisinin arka bahçesi haline getirilmek isteniyor. Sayıştay yok edilmek isteniyor.”
Türkiye’nin darbe yasalarıyla yönetildiğini gençlerin bilmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, CHP olarak gençlere sözlerinin şöyle sıraladı:
" CHP iktidarında 12 Eylül’ün ürünü YÖK kalkacak, tarihin çöp sepetine atılacaktır. Gençler üniversitelerde söz ve karar sahibi olacak, yönetimde söz alacak. Askerlik önce 9 aya, sonra 6 aya indirilecektir. CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacaktır, her öğretmen öğrencisiyle kucaklaşacaktır."

’’BİR DİKTATÖR RAHATSIZ OLDU’’
Kılıçdaroğlu, gençlerin seslerini Gezi Parkı eylemleriyle duyurduğunu vurgulayarak “Bir kişi rahatsız oldu, bir diktatör rahatsız oldu, ama o gençler, o diktatöre hayatı boyunca unutamayacağı güzel bir ders verdiler. O gençlerin hepsinin tek tek alınlarından öpüyorum. O gençler unutmasın, siz Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin güvencesisiniz” diye konuştu.
Yeni bir düzenleme getirildiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları dedi:
“ Önceden izin alınacak, şehrin dışında gösteriler yapılacakmış. Gösteri niye yapılır, vatandaş duysun diye. Şimdi 12 Eylül rejimin daha da gerisine götürüyorlar. Ne yaparsan yap Recep Tayyip Erdoğan, bu gençlik asla ve asla susmayacaktır. Gencin heyecanını, ülke sevgisini baskıyla elinden alamazsınız, o bu toprakların insanı, bizim gençlerimiz artık eskisi gibi değil, bizi geçmiş durumda. Bizden daha iyi dünyayı tanıyor, her birisiyle onur ve gurur duyuyoruz. Gençler, okuyacaksınız, bilgiyle donanacaksınız, espri yetenekleriniz gelişecek ve diktatörlere diz çöktüreceksiniz. Bilginizle, birikiminizle, insan sevginizle bunu yapacaksınız, yapıyorsunuz da yaptığınız için diz çökmek zorunda kaldı. Küçük olsun benim olsun anlayışını asla ve asla benimsemeyeceksiniz, korkmayacaksınız, yürekli olacaksınız, kollarını bütün ülkenin gençliğine açacaksınız. ’Büyük olacak, güçlü olacak, Türkiye’nin olacak’ diyeceksiniz. Asla özgürlüğünüzden ödün vermeyeceksiniz.”

’’EN ÖNEMLİ SORUN İŞ BULAMAMAK’’
CHP iktidarında en geç iki yıl içinde gençlerin yurt sorununu çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, en önemli sorunlarının başında iş bulamamak olduğunu da kaydederek “CHP’nin yeni bir söylemi var, önce üreteceğiz, sonra hakça bölüşeceğiz. Bir ülke üretirse kazanır, ama katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Bu salondaki gençler bize yetmiyor. Türkiye’nin bütün gençlerine sesleniyorum, sorunlarınız var biliyorum, özgürlük, iş, yurt, askerlik sorununuz var. Hepsini biliyoruz, çözümün adresi değişimi içselleştiren partidedir, dünyayı iyi okuyan partidedir, çözümün adresi CHP’dedir. Bütün kucağını açıyorum, bu ülkenin gençlerine kucağımı açıyorum, gelin hep beraber Türkiye’yi ayağa kaldıralım, yeni bir ulusal kurtuluş savaşını hep beraber başlatalım.”
(İHA)