BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Eskişehir'de konuştu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de partililere seslendi.

Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı Eskişehir'in Mahmudiye ilçesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu CHP ilçe binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmadan sonra Danıştay'ın açıklamasını yadırgadığını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan olayla ilgili olarak şunları söyledi:
 
"Sayın Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmayı ben de büyük bir dikkatle dinledim. Hem Danıştay Başkanı'nın hem de Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmalar hukukun üstünlüğüne vurgu yapıyordu. Asıl sormamız gereken soru şudur. Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde ya da Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde devlet erkanının olduğu bir yerde eğer hukukçular hukukun üstünlüğünü ve bunun ne kadar önemli olduğunu anlatıyorsa Türkiye'de bir sorun var demektir. Bu soruna dikkat çekiyorlar. Biz siyasetçilerin de bundan ders alması lazım. Siyasetçi öfke ile devlet yönetmez. Devlet öfkeyle yönetilmez. Devlet akıl ile yönetilir. Devlet adamı dediğiniz kişi öfkelenmez. Eleştirilerden ders çıkarır. Eleştirilerden ders alır. Eğer hukukun üstünlüğü konusunda kaygı varsa yargı konusunda kaygı varsa mahkemelerin tarafsızlığından ve bağımsızlığından insanlar endişe duyuyorlarsa ve bu endişeyi Türkiye Barolar Birliği Başkanı dile getiriyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Eğer öfke ile yola çıkıp eleştiriye tahammül edemezseniz siz devleti yönetemezsiniz. Sağlıklı yönetemedikleri içindir ki Türkiye bugün bu noktaya geldi. İnsanlar kamplaştı. Bizim bunu aşmamız gerekiyor. Danıştay Başkanı'nın daha sonra bir açıklama yapmasını yadırgadım. Eğer öyle bir şey olmasaydı, Başbakanlık koltuğunda oturan zat, eğer o tepkiyi göstermeseydi Danıştay Başkanı öyle bir açıklama yapmayacaktı. Danıştay'a, Danıştay Başkanına da yakıştıramadım. O eleştiride daha doğrusu Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmada ana muhalefete yönelik eleştirilerde vardı. Saygı ile dinledik ve hiçbir zaman da öfkelenmedik."

erdoğan-daniştay-sinirlendiği-an-trt-çekti.gifKAÇIRANLAR İÇİN! Cumartesi günü yaşandı!
ERDOĞAN'IN DANIŞTAY'DA SİNİRLENDİĞİ O TRT KAMERASINDAN (TIKLA İZLE)