BIST 10.074
DOLAR 32,34
EURO 34,66
ALTIN 2.415,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu Ehud Barak kadar olamadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'na İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın sözleriyle yüklendi. Çelik, Netenyahu hükümetini eleştiren Barak kadar CHP liderinin İsrail'e eleştiride bulunmadığını savundu.

Barak ne demişti?
Sonuç olarak bu dalga biter. Biz gerçeği kabul ediyoruz. Onlar da ediyor. Batı için bölgedeki en önemli iki ülkeyiz. Eminim ki bu anlaşmazlıkların üstesinden geleceğiz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kameralar karşısına geçti ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o konuşmadan satır başları:

12 EYLÜL

Darbenin lideri Kenan Evren Paşa “biz darbenin olgunlaşması için 1 sene bekledik” dedi. 1 sene boyunca gençler birbirini öldürdü. Türkiye’yi bir darbe noktasına geldi. Darbeden sonra binlerce insan yargılandı, işkenceler oldu, idamlar oldu. Ve büyük bir travma yaşandı.

Temenni ederim ki darbe Türkiye’nin gündeminden  bütünüyle çıkmış olsun. Darbenin adı dahi geçmesin. Çünkü darbe tipik bir geri kalmışlık göstergesidir. Darbe bir 3. dünya ülkesi uygulamasıdır. İngilizler kendi sözlüklerinde darbe anlamına gelen bir sözcük olmamasıyla iftihar ederler. Biliyorsunuz coup d’etatd derler. Fransızca kökenli bir kelimedir. 12 eylül de bize “darbe” dediler. 12 eylül referandumunda ise halkımız “bu anayasa bize dar be” dedi.

İHH BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALAR

CHP’li sözcüler, başta Genel başkan Kılıçdaroğlu olmak üzere yaptıkları toplantılarda gerçekle ilgisi olmayan açıklamalarda bulunuyorlar. En son Gürsel Tekin bir açıklama yapmıştır. Hiçbir zaman Sayın Başbakan’ın İHH Başkanı’nın İran’ın adamı olduğu yönünde bir beyanı olmamıştır. Bunu iddia etmek için insanın şizofrenik hayallerinin olması gerekir.

DENİZ FENERİ

Deniz Feneri’nin Ak Parti ile uzaktan yakından alakası yoktur. İddia edenler iddialarını ispatla yükümlüdür. Bunu Ak Parti ile ilişkilendirmek gerçek ile vicdan ile ifade dilemez. 9 yıldır Ak Parti ile ellerinde en ufak bir suistimal varsa delilleri ortaya koysunlar. Biz bugüne kadar ak olan alnımıza kara çalmasına leke sürmedik. Bir vakıf hayırlı işler yapar biz destek oluruz. Ama yanlış yaparsa da bu yanlışını savunmak zorunda değiliz.

İSRAL HALKIYLA DERDİNİZ YOK

Sayın Başbakan’ın ABD’de bir Musevi, STK’sından aldığı ödülü geri verip vermeyeceğini soruyorlar. Bizim mücadelemiz İsrail hükümetiyledir. İsrail halkıyla bizim derdimiz yok. CHP'nin tavrı anti semitist bir söylemdir.

Kimse bize yanlış yaptıramaz. Ermenisten ne kadar yanlış yaparsa yapsın biz kendi Ermeni vatandaşımıza yanlış yapmayız. İsrail ne kadar yanlış yaparsa yapsın Türkiye'deki musevi vatandaşımıza yanlış yapmayız.

BARAK KADAR KONUŞABİLSELER

Irkçılara mahsus olan toptan mahkum eden anlayışı bir tarafa bıraksınlar. CHP de MHP de çok iyi anlasın. Toptan yücelten toptan ayaklar altına alan zihniyeti bıraksınlar. Bu tür söylemler karşılıklı nefret doğurur. İsrail politikamızı eleştirenler Ehud Barak kadar doğru konuşabilseydi daha mutlu olacaktık."