BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.430,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu bedelini ödemeye hazır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Van'da halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu, kürt sorununu çözme sözü verdi. Başbakan Erdoğan'ı Kürt sorununda zikzak çizmekle suçlayan Kılıçdaroğlu, "Benim sözüm var. Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye barışı getireceğim" sözleriyle doğudaki seçmene sıcak mesajlar gönderdi.

YİNE 'VAN DENİZİ' DEDİ

Van gölüne Van denizi dediği için Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine uğrayan Kılıçdaroğlu, yine deniz ifadesini kullandı:

"Erciş’te ilkokula başladım. Çocukluğum Erciş’te geçti. Van’ı da biliyorum, Van denizini de biliyorum. Biliyorum şimdi ben Van Denizi dedim ya şimdi Recep Bey kızacak, ‘’Vay efendim sen neden göle deniz diyorsun.’’ diye."

"VANLI ERKEKLER CENTİLMENDİR"

Van'ın eski halini bildiğini, 'Doğu'nun incisi' denildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Benim bildiğim Vanlı erkekler, centilmendir, temiz yürekli, insan sevgisi olan centilmen erkeklerdir. Sevgili beyler, sizden bir istirhamım var. Akşam eve giderken kuyumcuya uğrayın. Eşinize bir inci ya da pırlanta yüzük alın. Alabilir misiniz? Bunu neden söyledim biliyor musunuz? İncide de pırlantada da vergi yok, kefen bezinde vergi var. Bu ülkeye temiz siyaseti, namuslu siyaseti getireceğim.''

Yüzde 10 barajını indirecekleri sözünü Van mitinginde tekrarlayan ana muhalefet lideri, 12 Eylül darbecilerinden hesap soracağını söyledi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin özgürlükler için attıkları adımları nasıl geri çevirdiğini anlattı:

"ÖZGÜRLÜK DERSİ VERMESİNLER"

 "Özel yetkili mahkemeleri gelin kaldıralım dedik. Niye kaldırmıyorlar? Siz seçimle gelen belediye başkanının alacaksınız hapse atacaksınız doğru mu? Halkın iradesine saygı duymamaktır. Bir şeyi unutmayın Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk seçimde milletvekili olamıyordu.Seçim yasasının değiştirilmesi gerekiyordu.Yüzde 34.7 oy alarak gelmesi için hem anayasayı değiştirdik, hem de siyasi partiler konunu değiştirdik. Recep Tayyip Erdoğan geldi milletvekili oldu.

Faili meçhullerin araştırılması için 6 kez araştırma önergsesi verdik. Altısı da AKP'nin oylarıyla reddedildi. 12 Eylül döneminde binlerce kaybımız var. Kayıplarla ilgili "komisyon kuralım" dedik. Kim reddetti. Kimse bize özgürlük dersi vermesin."

"HAPİSHANE DEĞİL İL SÖZÜ VER FABRİKA SÖZÜ VER"

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakırlılara hapishane sözü vermesi de Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. Dünya siyaset tarihinde bir ilk olduğunu belirten CHP lideri eleştirilerini söyle sürdürdü:

"AKP döneminde fabrika yapılmadı ama 49 tane hapishane yapıldı. Diyarbakır'a hapishane sözü veriyor Başbakan. Fabrika sözü ver il sözü ver. 49 hapishane değil 490 fabrika kuracağız."

CİVATA TAKMIŞLAR TESİS OLMUŞ

Erdoğan'ın tesis açılışlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, iktidarın açılış adı altında neyi hizmete soktuğunu Vanlı seçmene anlattı:

Daha çok geleceğim buraya. Meclis'te sizin sesiniz olacağım. Başbakan Van'a gelmiş 365 tesisi hizmete açmış. 365 tesiste bir bekçi bir çalışan olsa 700 kişi iş bulacak. Var mı öyle bir şey.

Bunda 3 – 4 ay önce Mardin de 78 tesis açmıştı.İl Başkanı’na dedim yahu şu tesislerin bana isim listesini bir getir, bir bakayım bu tesisler nedir hangi fabrika bunlar. Okulun duvarı boyanmış açılış dermiş. Okulun badanası boyası yapılmış, tesis denmiş. Su musluklarına klor azalsın diye civata takmış o da tesis. Böyle tesisler açılmasını istiyorsanız AKP'ye oy verin. Aynı güzellikleri paylaşalım diyorsanız adresiniz CHP'ye olsun."

BEDELİ NE OLURSA OLSUN

Kılıçdaroğlu Kürt sorununa da değindi. Van'da 30 yıllık sorunu bedeli ne olursa olsun çözeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Kürt sorunu üzerinden yüklendi:

"Hakça bölüşmenin yolu kardeşçe paylaşmaktan geçer. Başbakan Hakkari'ye gitti "Kürt sorunu yoktur" dedi. Daha önce "sorun var" dedi. Ne oldu? 30 yıldır devam eden sorun siyaset kurumunun görevini yapmamasından kaynaklanıyor. Çözüm üretmiyor, elini taşın altına koymuyor. Benim sözüm var.

Bedeli ne olursa olsun bu ülkeye barışı getireceğim. Kardeşliği egemen kılacağım. Çatışmayı bitireceğiz. Ben sizin çocuğunuzum. Hiç bir zaman insanları ne inancıyla ne de kimliğiyle ayırmadım. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ben böyle bakıyorum."