BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu AK Parti MHP koalisyon flörtü için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP ile koalisyon görüşmeleri yapan AK Parti'nin MHP ile koalisyon için dirsek temasına geçmesini yorumladı.

Abone ol

CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün, AK Parti ile koalisyon görüşmelerini yürüten kurmaylarına, “Masadan kalkmamız için birileri suyu bulandırıyor. Görüşmeleri sürdüreceğiz ama bu iş artık uzamamalı” dedi

AK Parti ile CHP arasında ‘keşif amaçlı’ koalisyon görüşmeleri devam ederken, önceki gün Başbakan Davutoğlu’nun “MHP ile de temas halindeyiz” demesi “Koalisyonun rotası değişiyor mu?” sorusunu akıllara getirdi. Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan da “koalisyon görüşmelerinden olumlu sonuç çıkmaması halinde, dışarıdan destekli bir azınlık hükümetiyle hemen seçime gidilmesi gerektiği” mesajını verdi.

Bu gelişmeler üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sabah, AK Parti ile koalisyon temaslarını yürüten CHP heyetiyle bir araya geldi. Düzgün Karadaş imzalı Habertürk'ün haberine göre, Kılıçdaroğlu kurmaylarına “Masadan kalkmak yok, görüşmeleri sürdürün” talimatı vererek şunları söyledi:

BİRİLERİ SUYU BULANDIRIYOR: Samimi bir şekilde de görüşmeleri yürütüyoruz. Birileri bizim masadan kalkmamız için bugün suyu bulandırabilir. Ama bu oyuna gelmeyeceğiz. Masadan kalkan, masayı deviren taraf olmayacağız.

AKP UN SERİYOR: Her gün 4-5 şehidin cenazesinin geldiği bir ortamda, masadan kalkan bunun hesabını millete veremez. AKP işi ağırdan alıyor, ipe un seriyor. Bunun farkındayız. Ancak ülkenin durumu ortada.

BU İŞ UZAMAMALI: Bu işin daha fazla uzamaması gerekiyor. Kaldı ki masaya koyduğumuz ilkelerimiz evrensel hukuk kurallarını içeriyor. Bunların keşfedilecek, reddedilecek, tartışılacak bir tarafı yok. Görüşmeler bir an önce sonuçlanmalı. Askerimiz, polisimiz şehit ediliyor. Daha neyi bekliyoruz?

BUYURSUNLAR KURSUNLAR: Bizim kırmızı plaka merakımız yok. AKP-MHP, hükümeti kurabiliyorlarsa, buyursunlar kursunlar.

CUMHURBAŞKANI FIRSAT VERMİYOR: Cumhurbaşkanı ne zaman yurtdışına çıksa, bu tür açıklamalarla gündemi değiştirmeye çalışıyor. Sayın Davutoğlu hükümeti kurmayı çok istiyor. Ama Cumhurbaşkanı, bu açıklamalarla o fırsatı kendisine vermiyor.