BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu adli yıl açılış töreni son dakika kararı

Kılıçdaroğlu Adli Yıl Açılış törenine katılacak mı tartışması sürerken, CHP liderinden son dakika açıklama geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beştepe'deki Adli Yıl Açılış törenine katılmayacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yarın yapılacak Yargıtay'ın Adli Yıl Açılış töreni için son kararını verdi. Kılıçdaroğlu, kararından vazgeçmedi ve törene katılmayacağını bildirdi.

Öte yandan açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, adli yıl açılış törenine ilişkin, "Kuvvetler ayrılığına gölge düşüren herhangi bir adımın parçası olmayacağız" dedi.

"BİR KEZ DAHA DAVETTE BULUNUYORUM"

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Keçiören Metrosu'nun test sürüşüne katılırken bir kez daha Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na, Yargıtay'ın Adli Yıl Açılış törenine katılma çağrısında bulunmuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiler. Oraya yabancı değiller. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar, anlamakta zorlanıyoruz. Bu birlik havasını devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız.

Hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekanlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekala en iyi şekilde yerine getirilebilir.

MHP de bir çağrı yaptı, kendisi katılacağı gibi Kılıçdaroğlu'na katılma çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması şüphesiz Türkiye'de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır. Cumhurbaşkanı yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Hukuk devletine vurgu yapmasının doğal olduğunu herkesin görmesi lazım."