BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş FETÖ ve PYD açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, FETÖ operasyonu, Gülen'in iadesi ve Suriye Cerablus'a yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

Abone ol

ANKARA, Washington yönetiminin Türkiye ile YPG'yi aynı kefeye koyan değerlendirmelerine sert yanıt verdi. Önce Ömer Çelik ardından da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklamalar geldi. 

Cerablus'taki Fırat Kalkanı Operayonu'nun ardından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile anlaşma yapıldığı iddiaları üzerine konuşan İbrahim Kalın, ABD'ye şu mesajı verdi;

-"PYD ile anlaşma söz konusu değil. PYD, PKK'nın Suriye uzantısı olan bir terör örgütüdür. Türkiye'nin herhangi bir anlaşması söz konusu değildir. Biz Fırat Kalkanı ile ilgili hedeflerimizi en başta koyduk. PKK ve uzantıları bu operasyondan neden rahatsızlar? Eğer amaç DAİŞ ile mücadele ise bunlar orada ne yapıyorlar? Fırat'ın doğusuna geçmedikleri sürece bizim için hedeftirler. Bize başta söylenen bu operasyon biter bitmez bunların çekileceği. Bırakın Menbiç'ten çekilmeyi, Cerablus'a doğru geldiler. Adeta bölgeyi işgal etme fırsatçığının örneklerinden birisi."

İbrahim Kalın'ın açıklamasından satırbaşları:

-Fırat Kalkanı operasyonu... Darbe girişiminde 6 hafta sonra TSK sınır güvenliğini sağlamak ve terörist unsurları temizlemek için operasyonu başlattı. DAİŞ ve terör unsurlarıyla mücadele ve sınır güvenliğinin sağlanması operasyonun amacıdır.

-Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmaktadır. Operasyonla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Zaman zaman ABD'li yetkililerden Türkiye ile PYD'yi aynı kefeyi koyan açıklamalar görüyoruz. Bunlar kabul edilemez. Baştan beri Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili açıklamalarımız bellidir.

"TÜRKİYE'NİN SURİYE KÜRTLERİ İLE DEĞİL PKK İLE SORUNU VAR"

Operasyonlar Kürtlerin kazanımlarını geriletmeye yönelik değildir. Türkiye'nin Suriye Kürtleri ile bir sorunu yoktur. Bölgedeki ve dünyadaki hiçbir Kürtlerle sorunu yoktur. Bizim PKK ile sorunumuz vardır. Suriye Kürtlerini kimse ağzına almazken Sayın Cumhurbaşkanımız, Kürtlere kimlik verilmesini önermişti. Yine Kobani olayları sırasında Kürtleri Türkiye topraklarına alan da Türkiye Cumhuriyetidir.

"HALEP'TE MASUM İNSANLARIN ÖLDÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Halep'le insani durumla ilgili bir noktayı dile getirmek isterim. Orada masum insanların öldürülmesi kabul edilemez. Halep'te bir çatışmasızlık ortamının sağlanması için bizzat Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü bir çalışma var. İnsani yardımların ulaştırılması çalışmalarına destek veriyoruz. Gazze'ye ikinci bir yardım gemisini birkaç gün içinde çıkaracağız.

"AB 15 TEMMUZ SONRASI TAVRINA BAKMALI"

Türkiye'nin AB üyeliği hedeftir. Bize ders vermeyi bırakıp 15 Temmuz'un ardından nasıl bir tavır aldılar buna baksınlar.  Darbeyi bir cümle eleştirip darbecilerin yargılanması ile ilgili dokuz cümle kuranlar dönüp buna baksınlar. 

"OBAMA İLE GÜLEN'İN İADESİ DE KONUŞULACAK"

Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Obama ile yapacağı görüşmede FETÖ'nün iadesi meselesi de elbette gündeme gelecektir. Sayın Biden ile görüşmede konuşulanları Sayın Obama ile paylaşmıştır. Bizim beklentimiz iade edilmesidir. İade edilene kadar da gözaltına alınmasıdır. Şu anda faaliyetlerine devam ediyor.