BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,42
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'den aranan Ulusal Parti Genel Başkanı teslim oldu

İSTANBUL'da FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 35 kişiden birisi olan Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, savcılığa gelerek teslim oldu.

Abone ol

İSTANBUL Başsavcılığı'nca FETÖ-PDY'nin medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 35 isim arasında yer alan Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, savcılığa gelerek teslim oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 35 kişi arasında yer alan Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim oldu.

SAVCI, GÖZALTINA ALDIRIP EMNİYETE GÖNDERDİ

Soruşturmayı yürüten savcılık, Çulhaoğlu hakkında gözaltı işleminin yapılmasını ve emniyete götürülmesi talimatını verdi. Bunun üzerine gözaltına alınan Çulhaoğlu, emniyete götürüldü.

Böylece soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11'e yükseldi.

DAHA ÖNCE KİMLER GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların isimleri şöyle: ''Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin, Ayhan Şimşek ve Atilla Taş.''

"ORDU GÖREVE" KAPAĞI YAPMIŞLARDI

Gökçe Fırat'ın başyazarlığını yaptığı Türk Solu dergisi 2003 yılında "Ordu Göreve" kapağıyla çıkmıştı. 

Türk Solu'nun bu kapağı daha sonra ulusalcılarca organize edilen Cumhuriyet Mitinglerinde pankart olarak meydanlarda taşınmıştı.

Ordu göreve pankartı, Ergenekon soruşturmasının delili olmuş, ancak Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, Türk solu grubuyla ilgili herhangi bir işlem yapmamıştı.

17-25 Aralık operasyonlarının ardından FETÖ'nün yayın organlarında boy gösteren, adliye önünde FETÖ nöbetlerine katılan Gökçe Fırat, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı.