BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Kılavuzu karga olan Baykalın

AKP'liler de bugün bir miting heyecanı yaşadı. Erdoğan konuşmasında Baykal'a fıkralı, atasözlü gönderme yapıyor.

Abone ol

Günün ikinci mitingi Zeytinburnu'nda yapıldı. İstanbul Kazlıçeşme'de AK Parti rüzgarı esti. Alana getirilen tüm pankartlar tek tek inceleniyor. "Padişah, halife" gibi sözler içerenlere el kondu.

Erdoğan şöyle konuştu:

MİTİNGLERİN KAZANANI KİM? 

"Az önce birileri Çağlayan'daydı. Aman yarabbi ne palavralar attı. Nasrettin Hoca'ya bir palavracı gelmiş. Ben 40 arşın atlarım 60 arşın atlarım demiş. Hoca o zaman 'atla' demiş. Palavracı bu kez 'Ben Halep'teyken atlardım' demiş. Hoca bu kez. 'Halep ordaysa arşın burada' demiş.

ANNECİĞİM BANA BİR İKTİDAR

 
Rakamlarda yalan söylüyor. İyice kimyası bozulmuş durumda. Valiye, bürokratlara, teknokratlara sataşıyor. AKP'yle gelen APS'yle gider diyor. Ayıptır. APS'yle gitse gitse CHP gider.

Baykal'ın hayalinde iktidar olmak yok. Çünkü biliyor ki onu halkı ebedi muhalefet olarak ilan etti. Şimdi "anneciğim bana bir iktidar"...

KILAVUZU KARGA OLANIN

Borçla şu bu yapıldı diyor. Ekonomiyi öğren... Borç yiğidin kamçısıdır. Dürüst ol. Özel sektörün borcunu niye devlete yıkıyorsun?

Hep yanlış. Çünkü kılavuzu karga... Biliyorsunuz kılavuzu karga olanın... Değiştir bu kılavuzu... Metrekare hesabına göre yaparsan Çağlayan ve Kazlıçeşme arasındaki farkı sana klavuzların söylesin.

Bunlar hizmet yapmıyor. Bizim hizmetlerimizi engelliyorlar. Galataport yapılsaydı, bugün oralar tertemizdi...

AYIPTIR AYIP TEŞEKKÜR ET

Belediyecilik bizim işimiz, CHP'nin değil. Tutmuş İstanbul'a İstanbul'u bilmeyeni gönderiyor.

Ayıptır ayıp... 250 km hızla giden hızlı trene Eskişehir'de hangi yüzle bineceksin? Yaptığımız duble yollardan hangi yüzle geçiyorsun? İnsan bir teşekkür eder. Okullara 800 bine yakın bilgisayar gönderdik. Okullar yaptık. Hastaneler yaptık. Sadece Çağlayan'da seni alkışlayanlar bu ülkenin vatandaşı değil. Bak Kazlıçeşme gel bir de burayı dinle...

ÇARKIFELEK'E ÇIK

Tutturmuş televizyon televizyon. Çarkıfelek var Televole var. Orada senin konuşabileceğin adamlar var. Çık ben de seyredeyim. Halep ordaysa arşın Kazlıçeşme'de.. Sandıktan milli irade çıkacak bunu görüyorum.

YALAN YAZANLARI ALMAYIN

Bunlar bir üçlü oldu. Baykal, Bahçeli ve İkitelli medyası... Çetelerin Ergenekon'un avukatlığını yapıyor. Vergi kaçakçılığını yanında yer alıyor.

İstanbullular'a sesleniyorum. Yalan yanlış haber yapan medyayı evinize sokmayın diyorum. Şimdi seçim dönemi iftiraları nasıl anlattığını, nasıl çamurlar attığını görüyorsunuz. Doğru yazan basını izlemeye devam edin.

Pazar günü sürmanşeti seyret. 30 Mart'ta benim milletim ne yapacak gör. Çarkıfeleği, Televoleyi geç benim milletim ne yapacak o gün gör.

İKİ MİTİNG ARASINDAKİ FARKLAR
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

CHP'nin Çağlayan mitingine de Ak Parti'nin Çağlayan Mitingine de katılan Can Dündar ikisi arasındaki farkı şöyle anlattı:

"Doğrusu iktidar partisiyle muhalefet partisi farkı ortaya çıkıyor. Burası çok organize bir miting... CHP'nin coşkusunu daha fazla buldum. Burada sahne önemli. CHP'liler slogan atıyorlardı. Burada sahnedeki ne diyorsa o tekrarlanıyor.  Şu anda İstanbul İl Başkanı konuşuyor. Sonra aday konuşacak, sonra başbakan konuşacak. Bunu CHP'de görmedik. "

Miting alanından notlar:

Üsküdar'dan Büyükçekmece'ye İstanbul'un farklı ilçelerinden AK Partililer akın akın Zeytinburnu'na geliyor.

Üsküdar'dan gelen seçmenlerin deniz yoluyla Kazlıçeşme'ye geldiği görülüyor.

Alan çok büyük olmasına rağmen neredeyse dolmuş durumda. Alan çok örgütlü bir şekilde mitinge hazırlanmış...

YAĞMUR YAĞIYOR, ALAN ÇAMUR OLDU

İstanbul'da yağmur devam ediyor, miting alanına gelen AKP'lilere yağmurluk dağıtılıyor.

Kazlıçeşme'de miting alanı toprak olduğu için yağmur nedeniyle alan çamurla kaplandı.

AK Parti'nin Kazlıçeşme mitinginde Başbakan'ın saat 13.00'de konuşmaya başlayacak.

GÜVENLİK SON NOKTADA

Alanda çok büyük bir güvenlik önlemi alındı. Basın mensupları bile 3 kez aranarak alana girebiliyor.

Girişte tek tek pankartlar aranıyor. Ama arada kaçan "padişah, halife" gibi pankartlar da hemen indiriliyor.

TOPBAŞ KÜRSÜYE ÇIKTI

Kalabalığa ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş çıktı. Topbaş, konuşmasına Erdoğan'a teşekkür ederek başladı. Topbaş, "Bu millete yeniden büyük düşünmeyi hatırlattığı için müteşekkirim" diye konuştu....