BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.510,79
HABER /  GÜNCEL

Kiev'de Shevchenko'nun gecesi

Euro 2012'de İsveç'i deneyimli yıldızının golleriyle yenen ev sahibi Ukrayna, D Grubu'nda ilk maçlar sonunda lider durumda.

Abone ol

Euro 2012'de İsveç'i deneyimli yıldızının golleriyle yenen ev sahibi Ukrayna, D Grubu'nda ilk maçlar sonunda lider durumda.

Euro 2012'nin ev sahiplerinden Ukrayna, 1-0 geriye düştüğü maçta İsveç’i 35 yaşındaki golcüsü Andriy Shevchenko'nun altı dakikada attığı iki kafa golüyle 2-1 yenerek grupta liderliğe yükseldi.

Cüneyt Çakır'ın yönettiği ve ilk yarısı golsüz biten maçta ikinci yarı tam bir futbol şölenine dönüştü.

Kulüp takımındaki performansını milli maçlarda bir türlü sergileyemeyen İsveç'in yıldızı Zlatan İbrahimoviç, Kim Kallstrom'un Ukrayna ceza sahasına yerden ortasını altı pas üzerinde ayağının içiyle kaleye gönderince ülkesini de 1-0 öne geçirdi.

Ancak İsveçlilerin gol sevinci uzun sürmedi ve sahneye Shevchenko çıktı.

Ukraynalı yıldız Dinamo Kiev ve Milan yıllarındaki hızını ilerleyen yaşı nedeniyle kaybetmiş olabilir belki ama yılların çevikliğinden ve futbol zekâsından hiçbir şey eksiltemediğini altı dakika içinde gösterdi.

Önce, Andriy Yarmolenko'nun sağdan ortasına Olof Mellberg'in markajından kurtularak kafasıyla uzanıp takımını beraberliğe ulaştırdı; bir kaç dakika sonra da sol taraftan kullanılan korner atışında bu kez Ibrahimoviç'in arkasından dolaşıp vurduğu kafayla topu İsveç ağlarına gönderip öne geçirdi.

Elmander oyuna girdi

Maçın sonlarına doğru beraberliği kovalayan İsveç’te teknik direktör Erik Hamren sakatlıktan yeni çıkan, ancak hazır olup olmadığı konusunda tereddütler bulunan golcüsü Johan Elmander'i oyuna sürdü.

Maçın son dakikalarında takımını yenilgiden kurtarma fırsatını da ele geçirdi İsveç'in Galatasaraylı yıldızı.

Ukrayna yarı sahasında Ibrahimoviç'le iki kez verkaç yaparak ceza sahasına girdi, önünde seken topa da sol ayağıyla voleyi yapıştırdı.

Ancak top alışıldık Elmander vuruşlarında olduğu gibi bu kez fileler yerine üstten auta gidince İsveç beraberlik, Elmander de Shevchenko'nun gecesini çalma şansını elinden kaçırmış oldu.

İngiltere ile Fransa’nın berabere kalıp birer puan aldıkları D Grubu'nda Ukrayna ilk maçların sonunda liderliğe yükseldi. Grupta ikinci maçlar Cuma günü. İsveç İngiltere’yle, Ukrayna da Fransa'yla mücadele edecek.