BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kıbrıs'taki şampiyonada altın madalya

Tekvandoda Yusuf Kocaman altın madalya kazandı

Abone ol

Güney Kıbrıs Rum kesiminde başlayan Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı'ndan erkekler 63 kiloda Yusuf Kocaman altın madalya kazandı.

Şampiyonadaki ilk müsabakasında Yunanistan'dan Petros Linaras'ı 9-6 ile geçen Yusuf Kocaman, ardından İsrail'den İlan Bragiski'yi 9-7 yendi ve yarı finale yükseldi. İspanya'nın başarılı sporcusu Moreno Suarez ile yarı finalde karşılaşan Yusuf Kocaman, akıllı bir müsabaka çıkararak 6-4 galip geldi. Finalde de Ukraynalı Artem Marchenko'yu 6-2 mağlup etmeyi başaran Yusuf Kocaman altın madalyanın sahibi oldu.

16 yaşında kazandığı dünya üçüncülüğü ile Avrupa Şampiyonası'na da iddialı katılan bayanlar 59 kilodaki Milli Takım sporcusu Dürdane Altunel ise hakemlerin kurbanı oldu.

Makedon Viktoriya Spasovska'yı 13-1 teknik üstünlükle geçen Altunel, çeyrek finalde İsveçli Nikita Glasnoviç ile karşılaştı. İki kez üç puanlık vuruşu hakemler tarafından verilmeyen Altunel rakibine 12-10 kaybetti ve şampiyonayı madalyasız kapattı.

52 kilo bayanlarda Şeyma Tuncer, ilk turda Belarus'dan Alina Kryhniova'yı 14-3'lük skorla yendi. Ardından 4-4 berabere biten üç devrenin ardından Hırvat Tanja Rastovic'e altın vuruşla kaybetti ve elendi.

Erkekler 55 kiloda ise Mehmet Dolaş, Rumen Vasile Sentes'i 26-14 yendi ve çeyrek finale yükseldi. Ancak, İsrailli Ron Atias'a 6-4 kaybedince elenmekten kurtulamadı.