BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

KGB ajanın durumu kötü

Zehirlenen Putin karşıtı eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun durumu kötüleşti.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da zehirlendikten sonra yaşam mücadelesi veren, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun durumunun kötüleştiği bildirildi. Litvinenko'nun arkadaşı Alex Goldfarb, College Üniversite Hastanesinde tedavi gören eski ajanın dün gece kalp yetmezliği nedeniyle solunum cihazına bağlandığını söyledi.

College Üniversite Hastanesinden yapılan açıklamada da Litvinenko'nun durumunun gece kötüleştiği bildirildi. Açıklamada, "Şu anda durumu çok ciddi ve yoğun bakımda" denildi. Alexander Litvinenko, 1 Kasım'da kendisine verildiği sanılan içeriği belirsiz bir maddeyle zehirlenmişti.

Doktorlar önce zehrin talyum olduğunu açıklamışlar, ancak daha sonra bunun talyumdan daha tehlikeli bir radyoaktif bileşik olabileceği belirtilmişti. Litvinenko'nun bağışıklık sistemi, yutarak vücuduna aldığı zehir nedeniyle çökmüş ve sinir sistemi hasar görmüştü. Rusya dış istihbarat servisi SVR, eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun zehirlenmesi olayıyla ilgilerinin olmadığını açıklamıştı.