BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

"KGB ‘Mozaik’i bizim için uydurdu"

Alt kimlik-üst kimlik tartışmalarına katılan tecrübeli siyasetçilerden Kamuran İnan, "Mozaik'i KGB uydurdu" diye konuştu.

Abone ol

Eski Bakan Kamran İnan, Başbakan Erdoğan’ın “alt kimlik ve üst kimlik” söyleminin yanlış olduğunu belirterek “Mozaik” kelimesinin KGB tarafından Türkiye için uydurulduğunu savundu. İnan, 6 Ekim 2004 tarihli AB İlerleme Raporu’nda 69 yerde “Etnik” sözünün geçtiğini ifade ederek, “Bu, Türkiye’nin iç yapısı ile uğraşmanın ifadesidir. Son olarak Kretschmer’in Lozan sözlerini hatırlarsak aynı istikamette bir hadisedir” dedi.

Alt kimlik-üst kimlik tartışmalarını eleştiren İnan’ın değerlendirmelerinden satırbaşları şöyle:

MOZAİK AYRILABİLİR

ASAM’ın bir araştırmasında ‘Mozaik’ sözünü, KGB’nin ortaya attığı belirlendi. Üstelik Türkiye’ye yönelik olarak ortaya atılmış bir sözdür. Bir memleket mozaikse, değişik renkteki parçalardan oluşursa, o renkler icabında ayrılabilir. İşin acı yanı Sayın Başbakan’ın son beyan ve tutumları ile adeta bu sözleri benimsemesi hadisesi ortaya çıkıyor.

ERDOĞAN YOLU AÇTI

Mozaik kelimesi yanlış kullanılıyor. Bir milleti siz sağından solundan çekerseniz başkası da çeker. Siz çanak tutarsanız başkası da buna sahip çıkar. Sayın Başbakan hafta içinde 2 defa mozaik kelimesini kullandı.

Sayın Başbakan sloganları seviyor. Böyle bir mucit havası var. Yeni iktidar her sabah bir Arşimed havası ile çıkıyor, bulduk diye. Neyi buldular? Bulduklarının artık bir geçerlililiği kalmamış.

ANAYASA’YA AYKIRI

Başbakan, “üst kimlik” tabiri ile Anayasa’nın 66’ncı maddesinden ayrılıyor. Mozaik tartışmaları açarak bizi adeta kamplara ayıran Erdoğan, İspanya’da Hıristiyan ve İslam dünyasını bir araya getireceğiz diyor. Dünyayı bir araya getireceğine kendi evini bir araya getir.

Haber: Deniz Güçer
Kaynak: