BIST 10.160
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.470,53
HABER /  SPOR

Kestane Göztepe kavgası

Bir dönemin şaşalı takımı Göztepe 3. ligde dalga konusu oldu. Ispartaspor'un pankartı kızdırdı..

Abone ol

Atatürk Stadı'nda Ispartasporlu taraftarların bulunduğu tribünde açılan ve üzerinde "83 yıllık efsane Göztepe, oldu kestane" yazılı pankart krize neden oldu.

Pankartın indirilmesi yönünde tezahüratta bulunan yaklaşık 200 kişilik Göztepe taraftarı, maç sırasında sahaya girmek istedi. Bunun üzerine polis, Göztepeli taraftarlarının bulunduğu tribüne müdahale etti. Bu sırada ismi açıklanmayan bir polis memuru, kolundan şişle, iki taraftar da kargaşa sırasında çeşitli yerlerinden yaralandı.

Polis memuru ve taraftarlar ambulansla Isparta Devlet Hastanesine kaldırıldılar. Olaylarla ilgili 3 Göztepe taraftarı gözaltına alındı.

Olaylar yatıştırıldıktan sonra, Isparta Valisi Şemsettin Uzun ile yanında oturan Göztepe Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Gül arasında tartışma çıktı. Vali Uzun, Gül'den, stattan çıkmasını istedi. Gül bu isteğini kabul etmeyince Vali Uzun, korumalarından, Kulüp Başkanı Gül'ü stattan çıkarmalarını istedi. Gül, sivil korumalar eşliğinde stattan ayrıldı.

Göztepe Teknik Direktörü Mustafa Fedai de hakem Bülent Kenet ve polis memurlarına yönelik davranışlarından dolayı gözaltına alındı.

TFF 3. Lig 2. Grup'taki maç, 2-1 Ispartaspor'un galibiyetiyle sona ererken, maçın ardından Isparta ve Göztepeli futbolcular ile Göztepe ve bazı Ispartaspor yöneticileri arasında da gergin anlar yaşandı. Polis, müdahale ederek, olayların büyümesini engelledi.